14 Ιουνίου, 2024

Νέο βιβλίο του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου για τα Πάθη του Κυρίου

Ένα νέο βιβλίο, αφιερωμένο στα Πάθη και στην Σταύρωση του Κυρίου, προσφέρει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος στο ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας μας. Το νέο βιβλίο, υπό τον τίτλο «ΔΙΨΩ» και με υπότιτλο «Ο Χριστός που σταυρώνουμε», είναι έκδοση των εκδόσεων «Αρχονταρίκι».

Η Μεγάλη Εβδομάδα αποτελεί τον πυρήνα της πίστης μας και συμπυκνώνει όλο το μυστήριο της Θείας Οικονομίας! Τα γεγονότα των ημερών αυτών, επαναλαμβανόμενα κάθε χρόνο, για τον απόμακρο παρατηρητή παίρνουν τη μορφή ενός σεναρίου του οποίου η πλοκή οδηγείται σε μία εκ των προτέρων γνωστή κατάληξη. Για εκείνον, όμως, που θα προσφέρει ολόψυχα την ύπαρξή του στο πνευματικό βάθος και την κατάνυξη των αριστουργηματικών ακολουθιών της περιόδου αυτής, επιφυλάσσονται πρωτόγνωρες εμπειρίες!

Τα Πάθη και η Ανάσταση του Χριστού μας δεν καλούν ακροατές μιας εξιστόρησης αλλά συμμέτοχους σε ένα Πάσχα, δηλαδή σε ένα πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή! Ακριβώς, μέσα στο πλαίσιο αυτό κινείται ο λόγος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ο οποίος αποτυπώνεται στις σελίδες του βιβλίου αυτού. Πρόκειται για κείμενα, τα οποία δεν αποσκοπούν στη διατύπωση πρωτάκουστων προσεγγίσεων αλλά στην οικοδομή του λαού του Θεού μέσω προσωπικών στοχασμών, θεμελιωμένων όμως στην Πατερική παράδοση και τη διαχρονική ποιμαντική κατεύθυνση της Εκκλησίας.

Ο λόγος του είναι πηγαίος και λιτός, και έχει ως μοναδικό σκοπό να καταθέσει τις θεμελιώδεις δογματικές αλήθειες, με την ελπίδα να συμπληρωθούν από τη βιωματική προσέγγιση και την προσωπική συμμετοχή του κάθε αναγνώστη.

Το νέο βιβλίο του Σεβ. κ. Ιγνατίου διατίθεται από το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Ο ΛΥΧΝΟΣ» (Κ. Καρτάλη 160 – Ανθ. Γαζή, τηλ. 24210 32916).

Related posts