19 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Βιβλιοπωλείο ” Ο Λύχνος” – “Βιβλία που σου ταξιδεύουν την ψυχή”

Αναγνωστικό και πνευματικό καταφύγιο αποτελεί εδώ και 50 χρονιά από το 1975 όποτε και ξεκίνησε η λειτουργιά του βιβλιοπωλείο μας . Είναι το μοναδικό εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο στη Μητρόπολη Δημητριάδος και στη πόλη του Βόλου. Ένα από τα πιο οργανωμένα πανελλαδικά και αποτελεί το κέντρο των πιστών που θέλουν να αναβαθμιστούν πνευματικά και ψυχικά

Σε έναν πολύ όμορφο χώρο εκτίθενται πάνω από 5.000 τίτλοι βιβλίων όλων των εκδόσεων προσφέροντας στον αναγνώστη την δυνατότητα να επιλέξει ανάλογα με την επιθυμία του. Υπάρχουν βιβλία διαφόρων περιεχόμενων και θεαματικοτήτων. Κλασσικά θεολογικά, συναξάρια-αγιολογικά, μαρτυρίες-βιογραφίες, ψυχωφελή, δοκίμια-μελέτες, ορθόδοξη πίστη και κατήχηση, ορθόδοξη πνευματικότητα, ιστορικά, λογοτεχνία, μυθιστορήματα, ποίηση, ψυχολογίας, μαγειρική.

Βιβλία που με σύντομα και ξεκούραστα κείμενα επιχειρούν να δώσουν συμβουλές και ιδέες αυτοβελτίωσης για την καθημερινότητα μας, αγγίζοντας διάφορα θέματα σχέσεων όπως γονέων με τα παιδιά, συζύγων, εφήβων, νέων κλπ.

Ξεχωριστή η γωνιά στο βιβλιοπωλείο κατέχουν τα παιδικά βιβλία. Ένας πολύ όμορφος ευχάριστος αλλά και ψυχαγωγικός -πολλές φορές- τρόπος, να μυήσουμε τα παιδιά στην ορθόδοξη πίστη και αγάπη για τον Χριστό. Μια τεράστια ποικιλία σε παιδικά, εφηβικά, νεανικά βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια, παζλ και ζωγραφικής. Υπάρχουν επίσης και εποχιακά βιβλία για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Στο βιβλιοπωλείο μπορεί κάνεις να βρει και τις εκδόσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως αφού έχουμε την κεντρική διάθεση των εκδόσεων. Οι εκδόσεις Ιδιόμελον και τα κατηχητικά βοηθήματα με κατασκευές και δημιουργική απασχόληση όπως και με την συνεργασία με την μαγνητών κιβωτός και την ακαδημία θεολογικών σπουδών υπάρχουν αρκετοί τίτλοι βιβλίων.

Επίσης το βιβλιοπωλείο είναι εξοπλισμένο και με εκκλησιαστικά είδη, είδη ευλάβειας και είδη λατρείας όπως εικόνες, καντήλια, καλύμματα κεντητά, θυμιατά, σημαίες, σταυρουδάκια και κομποσκοίνια, αγιορείτικο θυμίαμα και καρβουνάκια.

Για χρόνια την ευθύνη είχε ο τ. Πρωτοσύγκελος και νυν Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Δαμασκηνός Κιαμέτης και τώρα ο νέος πρωτοσύγκελλος π. Μάξιμος Παπαϊωάννου.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μας Μητροπολίτη κ.Ιγνατίου εξελίσσεται και προοδεύει.

Επίσης από το Βιβλιοπωλείο “Ο ΛΥΧΝΟΣ” γίνεται η πρακτόρευσις των εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η διεύθυνση του Βιβλιοπωλείου είναι:
Κ. Καρτάλη 160 ΤΚ. 38 221
Τηλ.-Fax 24210 32916

Related posts