27 Απριλίου, 2024

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (video)

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (video)

Την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση στο πλαίσιο των «Κατηχητικών Συναντήσεων» στο  «Αρχονταρίκι» του Ι. Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Είναι μια προσπάθεια που γίνεται από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου και τον συντονισμό του Γραφείου Νεότητας για τη διαρκή κατάρτιση Κατηχητών/τριών και των στελεχών του νεανικού έργου και όσων ενδιαφέρονται  για τα σύγχρονα ζητήματα που αφορούν τη σημερινή εποχή μας.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η εκπαιδευτικός κ. Κατερίνα Παλάσκα – Μαντούδη.

Το θέμα της συνάντησης ήταν: Νέοι και εκκλησιαστική ζωή: συμμετοχή στη Θεία Ευχαριστία και Εξομολόγηση. Ο ομιλητής κ. Σωτήρης Τσιτσιρίγκας, Θεολόγος – καθηγητής στο 1ο Πειραματικό Γ.Ε.Λ. Ν. Ιωνίας, μετά από μιά μικρή εισαγωγή γύρω από τα θέματα, έδωσε το έναυσμα για τη συζήτηση, θέτοντας εύστοχες ερωτήσεις προς τους μαθητές και τους κατηχητές, μεταφέροντας προσωπικές εμπειρίες και γεγονότα μέσα από την πολυετή του εκπαιδευτική λειτουργία στις σχολικές αίθουσες, αλλά και έξω από αυτές.

Μαζί του συμμετείχαν και οι μαθητές Λυκείου (κατ’αλφαβητική σειρά): Αναστασίου Αντώνης, Ανδρεόγλου Αλέξης, Γκράσσος Νίκος, Δεμίρης Μιχαήλ – Άγγελος, Κεφαληνού Παναγιώτα, Κολωκοτρώνη Εβελίνα, Λογοδότη Σμαράγδα, που κατέθεσαν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους γι’ αυτά τα θέματα, προχωρώντας σε έναν γόνιμο προβληματισμό και διάλογο με τον ομιλητή και τους συμμετέχοντες.

Όσοι δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν δια ζώσης υπήρχε η δυνατότητα της διαδικτυακής αναμετάδοσης μέσω zoom, την οποία επιμελήθηκε ο κ. Παναγιώτης Θεοδοσίου.

Ολόκληρο το video, δημοσιεύεται στο κανάλι στο youtube, της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Related posts