14 Ιουνίου, 2024

Μεγάλα προσκυνήματα από την Χίο στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου – Ζ΄ Αγιολογική Σύναξη

Ξεχωριστή τιμή και ευλογία για την Τοπική μας Εκκλησία συνιστά η έλευση και η ολιγοήμερη παραμονή στην πόλη του Βόλου της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βοηθείας και του Ιερού Λειψάνου του νεοφανούς Οσίου Ανθίμου της Χίου, που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Παναγίας Βοηθείας της μυροβόλου και ακριτικής νήσου Χίου.

Τα ιερά σεβάσματα της Εκκλησίας μας θα κομίσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσών κ. Μάρκος, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, στις 6.30 μ.μ. και θα τα υποδεχθεί στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Μετά την επίσημη υποδοχή, θα ακολουθήσει η 7η Αγιολογική διάλεξη, που διοργανώνει ο Μητροπολιτικός μας Ναός, αφιερωμένη στον νεοφανή Όσιο Άνθιμο της Χίου, με ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσών κ. Μάρκο.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βοηθείας και το Ιερό Λείψανο του Οσίου Ανθίμου της Χίου θα παραμείνουν προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου έως την Τρίτη 16 Απριλίου και κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής τους θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα το οποίο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Related posts