25 Ιουνίου, 2024

Τελευταια Νεα

Πανηγύρεις Αγίου Δημητρίου – Χειροτονία Διακόνου – Εόρτια Σύναξη των Ιεροπαίδων

Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου εορτάζει η Εκκλησία μας την Πέμπτη 26/10. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Νεκταρίου Μαρμαρά, εγγάμου και πατρός ενός τέκνου. Ο υποψήφιος Κληρικός, 32 ετών, είναι Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος master της ιδίας σχολής. Διετέλεσε κατηχητής, στέλεχος της κατασκήνωσης της Τοπικής μας Εκκλησίας και Ιεροψάλτης.

 

Την μνήμη του Αγίου Δημητρίου πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 

Αγίου Δημητρίου Αλμυρού

 

Την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Αγίου Δημητρίου Αγίου Λαυρεντίου

 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αποστόλου Κόκορη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Αγίου Δημητρίου Αγίου Νεοχωρίου

 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακόπουλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Αγίου Δημητρίου  Φερρών

 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοκτήμονος Σταμοπούλου – Σαμαρά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Αγίου Δημητρίου Πινακατών

 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αποστόλου Ντόκου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Αγίου Δημητρίου  Πηλίου

 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Αγίου Δημητρίου  Πουρίου

 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, Αρχιερατικού Επιτρόπου Κισσού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Εόρτια Σύναξη Ιεροπαίδων

 

Εν τω μεταξύ, την μνήμη του Προστάτου τους Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νέστορος θα εορτάσουν οι Ιερόπαιδες της Τοπικής μας Εκκλησίας. Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, την Πέμπτη 26/10, στις 5μ.μ., με τον Μέγα Πανηγυρικό εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Στη συνέχεια, θα λάβουν μέρος στην λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους της ενορίας.

Related posts