25 Ιουνίου, 2024

Τελευταια Νεα

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Μαθητές της Ε’ Τάξης του 24ου και του 14ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου επισκέφθηκαν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Δύο δέντρα μια ψυχή”.  που είναι αφιερωμένο στην τέχνη, την τεχνική και τους συμβολισμούς της ξυλογλυπτικής. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, φιλοτέχνησαν το δικό τους ξυλόγλυπτο σκαλίζοντας σαπουνάκια που τους παρείχε το μουσείο μας.

Την ίδια ημέρα μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 24ου και του 14ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην σπουδαιότητα του άρτου και του σιταριού την περίοδο των Χριστουγέννων, στη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας αλλά και στις ευαγγελικές διηγήσεις και στη διδασκαλία του Κυρίου μας. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών ζύμωσαν τα δικά τους Χριστόψωμα και τα έψησαν στον παραδοσιακό φούρνο στην πλατεία της Μακρινίτσας.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί  ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Οι επισκέπτες γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου. Ως ανάμνηση της επίσκεψής τους οι εκπαιδευτικοί δώρισαν στο Μουσείο μας το βιβλίο ” 4000 χρόνια Ελληνική Μακεδονία” Εκδόσεων Εκπαιδευτηρίων Ράπτη.

Την ίδια ημέρα μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Δύο δέντρα μια ψυχή” που είναι αφιερωμένο στην τέχνη, την τεχνική και τους συμβολισμούς της ξυλογλυπτικής. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, φιλοτέχνησαν το δικό τους ξυλόγλυπτο σκαλίζοντας σαπουνάκια που τους παρείχε το μουσείο μας.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.
Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10:00 π.μ. – 6.00 μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.
Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632

Related posts