14 Ιουλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Διαδραστικά Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας

Το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας για ακόμα μια χρονιά υποδέχεται τα Χριστούγεννα διοργανώνοντας διαδραστικά Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους που έχουν τη διάθεση όχι μόνο να γνωρίσουν το μουσείο, αλλά και να απασχοληθούν δημιουργικά σ’ αυτό. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών και περιλαμβάνουν μια σύντομη περιήγηση στο μουσείο, όπου με τη βοήθεια του εμψυχωτή-ξεναγού οι γονείς και οι μικροί μας φίλοι θα «ανακαλύψουν» εικόνες που συνδέονται με τις γιορτές του Δωδεκαημέρου και θα «διαβάσουν» την εικόνα της Γέννησης του μικρού Χριστού, εμβαθύνοντας στα νοήματα της παράστασης. Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια και ευχετήριες κάρτες με διάφορα υλικά που προσφέρονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του μουσείου. Τέλος, θέλοντας οι μικροί μας φίλοι να φύγουν με γιορτινή διάθεση από τον χώρο μας, ολοκληρώνουμε το εργαστήριο με ζωγραφική προσώπου (face painting) χαρίζοντάς τους τα πιο χαρούμενα χαμόγελα με τις πιο όμορφες αναμνήσεις από το μουσείο μας.

Τα Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του μουσείου ξεκινούν και περιμένουν να σας υποδεχθούν τις  ημέρες:

                                     Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 9:00-15:00

                                     Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 9:00-15:00

                                            Είσοδος εργαστηρίων 2 ευρώ.

                       Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 24280-90016.

*Δίνεται επιπλέον η δυνατότητα παρακολούθησης των παραπάνω εργαστηρίων και σε σχολεία στο πλαίσιο οργανωμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης, κατόπιν επικοινωνίας με τον υπεύθυνο του μουσείου στο τηλέφων0 24280-90016.

 ** Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως  προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας

Κεντρική πλατεία Μακρινίτσας

Τηλ.: 24280 90016, 6983670114

Related posts