02 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

Προετοιμασίες για τα «Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ» 18/12/2022 στις 5.00 μ.μ.

Λιγότερο από δέκα μέρες απομένουν για την μεγάλη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αφιερωμένη στα κατηχητικά σχολεία της τοπικής μας Εκκλησίας, την πολυαναμενόμενη πλατφόρμα διαδραστικών εργαστηρίων με τίτλο «Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ». Η Χριστουγεννιάτικη αυτή γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, στις 5.00 μ.μ. ενώ μικροί και μεγάλοι πρόκειται να μεταφερθούν νοητά στην μακρινή Βηθλεέμ, να γνωρίσουν και να αλληλεπιδράσουν με όλα τα στοιχεία που συνέθεσαν την σπουδαιότερη βραδιά όλης της ανθρωπότητας, την Άγια Νύχτα που ήρθε στον κόσμο το Θείο Βρέφος, ο Κύριος Ιησούς Χριστός μας. Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας της Γεννήσεως του Θείου Βρέφους, ενώ οι δράσεις τους θα βασίζονται σε κύριες παιδαγωγικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε νηπιακές και σχολικές ηλικίες Δημοτικού και περιλαμβάνουν: «παραγωγή γραπτού λόγου», «κατασκευές – χειροτεχνίες», «πολυαισθητηριακό παιχνίδι – messy play», «ζαχαροπλαστική», «αναμνηστικές φωτογραφίες», «παιδικό κινηματογράφο» και «θεατρικό παιχνίδι- face painting».

Οι υπεύθυνοι του Γραφείου Νεότητας που ανέλαβαν την οργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης, απευθύνοντας μήνυμα προς τα παιδιά όλων των κατηχητικών προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του Δημοτικού, τους προσκαλούν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και 5.00 μ.μ. αποκαλύπτοντάς τους ότι:

Στα «Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ…» και στα μοναδικά της εργαστήρια:

…Θα γεμίσετε έναν ουρανό με τις δικές σας ευχές, δίπλα στο ολόφωτο και ζωντανό «Άστρο της Βηθλεέμ»!

…Θα φωτογραφηθείτε σαν άγγελοι που φέρουν μήνυμα χαράς, στο «Τάγμα των Αγγέλων»!

…Θα κατασκευάσετε κι εσείς τη δική σας «Φάτνη που γεννήθηκε ο Χριστός», βλέποντάς την μπροστά σας!

…Θα πάρετε κι εσείς σμύρνα, λιβάνι και χρυσό από τους «Μάγους με τα δώρα»!

…Θα παρακολουθήσετε τη σημαντικότερη στιγμή όλης της ανθρωπότητας, τη «Χριστού…Γέννηση»!

…Θα κάνετε facepainting ζωάκια και βοσκούς, γιατί μην ξεχνάτε… «Απ’έξω ταπεινά βοσκοί προσκυνούν»!

…Θα στολίσετε και θα βουτήξετε λαχταριστά μπισκότα στο σιντριβάνι σοκολάτας, στο «Πανδοχείο της Βηθλεέμ»!

…Θα διασκεδάσετε με τα πιο πρωτότυπα κι αστεία παιχνίδια: το «Κυνήγι του Κουραμπιέ»  και τις «Μελομακαρονοδρομίες»!

…Ενώ τέλος, θα κληρωθούν δώρα, θα χορέψετε και θα τραγουδήσετε στο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ!

 

Πληθώρα σκηνικών και εποπτικών μέσων έχουν ήδη κατασκευαστεί ενώ η φετινή πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνάτιου έχει ως σκοπό να μεταφέρει σε όλα τα μέλη των Ενοριακών Κατηχητικών Ομάδων το διαχρονικό και αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, αυτό της Γεννήσεως του Κυρίου μας εκείνη τη σπουδαία για όλη την ανθρωπότητα νύχτα στη Βηθλεέμ.

Related posts