24 Ιουνίου, 2024

Τελευταια Νεα

Ο Βόλος υποδέχθηκε τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη – Νέος Πνευματικός στη Μητρόπολή μας

Μοναδικές στιγμές συγκίνησης και ευλογίας ένιωσαν όσοι παρευρέθηκαν στην Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου, το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου. Τα Ιερά Λείψανα, προερχόμενα από τον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας (Άγιος Δημήτριος) της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, κόμισε ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Τουλουμάκος, επικεφαλής ομίλου ενοριτών της ομώνυμης ενορίας, και τα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.Ιγνάτιος.

Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Πανηγύρεως, όπου προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε νέο Πνευματικό, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π.Γεώργιο Κορνούτο.

Ανήμερα της εορτής, χοροστάτησε και ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολβίας κ.Επιφάνιος, λαμπρύνοντας με την παρουσία του την ιερά πανήγυρη ευχόμενος καταλλήλως στον άγοντα τα ονομαστήριά του και άρτι χειροθετηθέντα νέο πνευματικό π.Γεώργιο, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αγάθων Ντάτσιος.

Το προσκύνημα των Ιερών Λειψάνων συνεχίζεται έως και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που μπορείτε να δείτε εδώ, οπότε και θα αναχωρήσουν για την Θήβα.

Πηγή φωτογραφιών: Δημήτρης Καραγιάννης

Related posts