24 Ιουνίου, 2024

Τελευταια Νεα

«Ενθυμήματα Στρατού 1919 – 1922»  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λειτουργεί το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Ενθυμήματα Στρατού 1919 – 1922»                            

Κάθε Τετάρτη στις 10:00 π.μ., στον χώρο του

Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας

Έως και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Από τον κ. Τσιμπλούλη Γεράσιμο

 

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενθυμήματα Στρατού 1919 – 1922 και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 10:00 π.μ., στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας, έως και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, και όσοι μαθητές θα συμμετάσχουν θα λάβουν «Βεβαίωση Συμμετοχής».

Ο φορέας πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», έχοντας ως μια από τις προτεραιότητές της την Εκπαίδευση και την ενημέρωση των νέων μας πάνω σε θέματα Ιστορίας, απευθύνθηκε στον Γεράσιμο Τσιμπλούλης, Εκπαιδευτικό – Κοινωνικός Ανθρωπολόγο, ο οποίος έχοντας την εμπειρία από προηγούμενα προγράμματα, αλλά και  στηριζόμενος στα εκθέματα της «Συλλογής Δημήτριος Γιαννόγλου»  σχεδίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα,

«Ενθυμήματα Στρατού 1919 – 1922»

για μαθητές/τριες της Ε΄& ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού, και του Γυμνασίου.

Το πρόγραμμα προσελεύσεων των Σχολείων για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενθυμήματα Στρατού 1919 – 1922», έχει ήδη καλυφθεί, αμέσως κατόπιν της ανακοίνωσής του.

Το πρόγραμμα υλοποιείται κάθε Τετάρτη από τον Τσιμπλούλη Γεράσιμο, και περιλαμβάνει επιπλέον και προβολή σχετικού οπτικού υλικού.

Τις υπόλοιπες μέρες τα σχολεία μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό υλικό με την καθοδήγηση των συνοδών εκπαιδευτικών.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:

  1. Προετοιμασία στην τάξη (μία έως δύο διδακτικές ώρες).
  2. Υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας (δύο διδακτικές ώρες).
  3. Ανατροφοδότηση στην Τάξη (Μία διδακτική ώρα)

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Επετειακών Εκδηλώσεων «1922 – 2022 ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ», που υλοποιούνται καθ΄ όλη την εφετινή χρονιά, προκειμένου να αποδοθεί η πρέπουσα τιμή, προπάντων όμως να ξαναέρθουν στη μνήμη του Βολιώτικου λαού τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η εκδήλωση – εσπερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 με τίτλο:

«100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 1922-2022: ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ».

Οι Στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ελληνικού Στρατού στην Μικρά Ασία».

Στο πλαίσιο της παραπάνω αναφερόμενης εκδήλωσης, ο κ. Δημήτριος Γιαννόγλου, εκ των ομιλητών, Στρατιωτικός Γιατρός – Ιστορικός, παρουσιάζει αντικείμενα της ιδιωτικής του συλλογής με ενθυμήματα της περιόδου 1919-1922 στον χώρο προ του Αμφιθεάτρου του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως 15 Δεκεμβρίου 2022 και ώρες έκθεσης 10.00-14.00 καθημερινά (πλην Σαββάτου & Κυριακής).

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:

  1. Προετοιμασία στην τάξη (μία έως δύο διδακτικές ώρες).
  2. Υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας (δύο διδακτικές ώρες).
  3. Ανατροφοδότηση στην Τάξη (Μία διδακτική ώρα)

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» και στο παρελθόν, δια της «Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας» έχει υλοποιήσει Εκπαιδευτικές  Δραστηριότητες, όπως, «Που πας Καραβάκι με τέτοιο καιρό;», «Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα, Κασπία Θάλασσα» και άλλα, με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετεχόντων Σχολείων.

Ο φορέας πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός», προσδοκά την συμμετοχή, τη συνεργασία, την άμιλλα και την εκμάθηση της Ελληνικής Ιστορίας που μεταδίδει η Εκπαιδευτική Κοινότητα του Νομού μας στα παιδιά μας, να αποσπάσει το ενδιαφέρον και την προσοχή τους.

Related posts