19 Μαρτίου, 2024

Έναρξη του Τομέα Ποιμαντικής Ιεροπαίδων και Αναγνωστών

Έναρξη του Τομέα Ποιμαντικής Ιεροπαίδων και Αναγνωστών

Την λειτουργία του για το νέο Εκκλησιαστικό έτος ξεκίνησε την Κυριακή 16/10 ο Τομέας ποιμαντικής των Ιεροπαίδων και Αναγνωστών της Τοπικής μας Εκκλησίας, υπεύθυνος του οποίου είναι ο Αρχιδιάκονος π. Ιωήλ Ποδαρόπουλος.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, στο Πν. Κέντρο του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου Βόλου, εγκαινιάζοντας, με τον τρόπο αυτό, τις εβδομαδιαίες συναντήσεις του Τομέα, που θα πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο, κάθε Κυριακή, στις 5.30μ.μ.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε τα μέλη του Τομέως «ελπίδα για την Τοπική μας Εκκλησία». Αναφέρθηκε στην ιστορία του θεσμού, στην προσφορά του εκάστοτε Αρχιδιακόνου στην λειτουργία του. Ζήτησε από τα μέλη του να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι θα γίνουν Κληρικοί, όμως «όσα διδαχθείτε εδώ, θα είναι εφόδια στη ζωή σας, ό,τι κι αν κάνετε, στην οικογενειακή σας ζωή, στο εργασιακό σας χώρο, σε κάθε δραστηριότητά σας. Αυτά τα εφόδια θα οδηγούν στην αιωνιότητα. Ό,τι κάνουμε στη γη είναι εφήμερο και έρχεται η στιγμή που παύει να υπάρχει. Ένα πράγμα δεν παύει ποτέ, η κληρονομιά που θα μας συνοδεύει στον ουρανό, δεν θα είναι υλική, αλλά πνευματική, η προίκα της ψυχής μας για την αιωνιότητα. Όσοι αποφασίσετε να ιερωθείτε, θα έχετε καταλλήλως προετοιμαστεί, γιατί η Ιερωσύνη δεν είναι εύκολη. Είναι χάρισμα να μπορεί κανείς να κρατήσει ζωντανή τη Λατρεία, να διδάξει λόγο Θεού, να υπηρετήσει τους ανθρώπους και να τους σώσει, να επιτελέσει το έργο του Χριστού, σε έναν κόσμο απαιτητικό».

Για να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα των συναντήσεων των Αναγνωστών – Ιεροπαίδων  πατήστε εδώ.

Related posts