26 Απριλίου, 2024

Ανακομιδή Λειψάνων Οσίου Γερασίμου του Νέου – Μνήμη Αγίου Αρτεμίου Προστάτου της ΕΛ.ΑΣ

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Γερασίμου του Νέου, εορτάζει η Εκκλησία μας την Πέμπτη 20/10, κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Γερασίμου Βόλου.

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Την Πέμπτη 20/10 η Εκκλησία μας τιμά την Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, Προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας. Στις 5μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στο ομώνυμο ιερό Παρεκκλήσιο της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την μνήμη του Αγίου Αρτεμίου πανηγυρίζει, επίσης, ο ομώνυμος Ιερός ναός του Βόλου. Την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 11π.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία επί τη εορτή της ΕΛ.ΑΣ.

Related posts