21 Φεβρουαρίου, 2024

Τελευταια Νεα

Λήξη Φροντιστηρίου Κατηχητών

Λήξη Φροντιστηρίου Κατηχητών

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, το ιεραποστολικό έτος 2021 – 22, πραγματοποίησε το Φροντιστήριο των Κατηχητών. Το πρόγραμμα ήταν ετήσιο και επιδοτούμενο και απευθυνόταν σε Κατηχητές Προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού.

Σκοπός του Φροντιστηρίου ήταν η ουσιαστική κατάρτιση και προετοιμασία Κατηχητών και νέων Κατηχητών τόσο σε θεωρητικό επίπεδο (διδασκαλία της Εκκλησίας μας), όσο και σε πρακτικό επίπεδο (παιδαγωγικοί μέθοδοι και πράξη). Το Επιμορφωτικό Φροντιστήριο ήταν επιδοτούμενο και έτσι συνέβαλε ανταποδοτικά στην αποτελεσματική λειτουργία του, με συνέπεια από την πλευρά των συμμετεχόντων αλλά και με υψηλό επίπεδο από την πλευρά των υπευθύνων.

Τα μαθήματα του Φροντιστηρίου πραγματοποιούνταν σε εβδομαδιαία βάση στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Βόλου με υπεύθυνο τον π. Ιγνάτιο Αναγνωστόπουλο. Συμπεριελάμβανε δυο (2) τμήματα: το 1ο τμήμα ήταν για Κατηχητές Προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του Δημοτικού, κάθε Δευτέρα και ώρα 19.00 έως 21.00 και το 2ο τμήμα ήταν για Κατηχητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, την Τετάρτη και ώρα 19.00 έως 21.00.

Κάθε συνάντηση περιελάμβανε ένα θεωρητικό μάθημα και ένα πρακτικό. Στο 1ο μέρος δίδαξαν επιλεγμένοι κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως, με συντονιστή τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π. Δαμασκηνό Κιαμέτη και τον Γραμματέα π. Αμφιλόχιο Μήλτο. Το πρακτικό μάθημα ανέλαβε η κ. Κατερίνα Παλάσκα-Μαντούδη, εκπαιδευτικός και υπεύθυνη λειτουργίας του Φροντιστηρίου .

Η Τοπική μας Εκκλησία θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ανάλογες δράσεις επιμόρφωσης των Στελεχών Νεότητος και στήριξης του θεσμού των Κατηχητικών Σχολείων αναγνωρίζοντας την -καθοριστικής σημασίας- συνεισφορά του θεσμού αυτού, στην εν Χριστώ διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.

Related posts