25 Ιουνίου, 2024

Τελευταια Νεα

Γιορτή λήξης του Βρεφονηπιακού μας Σταθμού

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/6 η καταληκτήρια εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος με τίτλο «Ο Μικρός Πρίγκιπας». Η γιορτή άνοιξε με τη θεατρική χορογραφία «οι 7 Ημέρες Δημιουργίας του Κόσμου», οι οποίες ήταν και ο χάρτης που οδήγησε τα παιδιά να ξεδιπλώσουν με αγάπη μια ολόκληρη εκπαιδευτική χρονιά, γεμάτη παιδαγωγικούς στόχους και συναισθηματικούς δεσμούς.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, που στηρίζει το εκπαιδευτικό έργο του σταθμού. Επίσης, ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους στο Βρεφονηπιακό Σταθμό, ενώ τόνισε πως «το πιο σπουδαίο δημιούργημα του κόσμου είναι τα παιδιά και εκείνοι έχουν τη χαρά ως συνδημιουργοί του Θεού να βιώνουν ένα καθημερινό Θαύμα Αγάπης».

Στη συνέχεια, οι μικροί ήρωες, μέσα από χορογραφίες, ποιήματα, τραγούδια, ξεφύλλισαν, μπροστά στα μάτια των θεατών, τον μύθο του Μικρού Πρίγκιπα, προσφέροντας απλόχερα μηνύματα όπως, να μην σκοτώνεις την φαντασία σου, να μην καταπιέζεις τα συναισθήματά σου, να μην κρίνεις τους άλλους πριν από σένα, να μην παίρνεις πολύ σοβαρά τον εαυτό σου, να μην ξεχνάς να απολαμβάνεις την ζωή, να μην φοβάσαι το διαφορετικό, γιατί μπορεί να σου μάθει κάτι, να εκτιμάς όσα έχεις στη ζωή, και τέλος να αφήνεις ελεύθερους να φύγουν αυτούς που αγαπάς.

Την γιορτή έκλεισε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος ευχαρίστησε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό για την άρτια και όμορφη εκδήλωση, ενώ επικεντρώθηκε στην φράση του βιβλίου «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία τα μάτια δεν την βλέπουν», τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να είναι το μεγαλύτερο μάθημα όχι μόνο της χθεσινής ημέρας αλλά και της καθημερινότητας.

Related posts