14 Δεκεμβρίου, 2025

Τελευταια Νεα

Σε λειτουργία το Κοινωνικό Ιατρείο των «Λειτουργών Υγείας Αγάπης» της Μητρόπολης Δημητριάδος στη Μαγνησία

Μια νέα δομή δωρεάν υγειονομικής φροντίδας για οικονομικά αδύναμους συμπολίτες εγκαινιάστηκε σήμερα με την τέλεση των εγκαινίων της νέας στέγης των «Λειτουργών Υγείας Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στην περιοχή Κούκου, στο κτίριο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο, με κεντρικό μήνυμα «Μια ανοιχτή αγκαλιά», φιλοδοξεί να προσφέρει δωρεάν προληπτικές και βασικές υπηρεσίες υγείας σε συμπολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, συμβάλλοντας στην ανακούφιση και την κοινωνική τους ένταξη. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Άννας-Μαρίας Παπαδημητρίου, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, υγειονομικών φορέων και εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Στους χώρους του Κοινωνικού Ιατρείου έχουν ήδη εγκατασταθεί δύο οδοντιατρικές μονάδες, εκ των οποίων η μία αποτελεί δωρεά της οικογένειας της αείμνηστης οδοντιάτρου Αγλαΐας Παππά από το Στεφανοβίκειο. Σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας θα παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες οδοντιατρικής υγιεινής, ενώ προγραμματίζονται και επιπλέον υγειονομικές δράσεις. Η δημιουργία της δομής αποτελεί καρπό της συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και εντάσσεται στο ευρύτερο κοινωνικό έργο της Μητρόπολης, που περιλαμβάνει δράσεις σίτισης και κοινωνικής στήριξης, καθώς και στην ενίσχυση της πρόληψης υγείας μέσω της εθελοντικής προσφοράς του Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Στον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας υπογράμμισε τη σημασία έργων που αφορούν τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή, τονίζοντας ότι το Κοινωνικό Ιατρείο ανταποκρίνεται σε πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου ευχαρίστησε τους εθελοντές υγειονομικούς για την προσφορά τους και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα δομή θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ανέφερε ότι η νέα στέγη των «Λειτουργών Υγείας Αγάπης» και η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου αποτελούν το αποτέλεσμα μιας ουσιαστικής σύμπραξης και συνεργασίας πολλών φορέων, με τόλμη, αγάπη και πραγματική διάθεση προσφοράς. Απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, σημείωσε ότι στη Μαγνησία διαμορφώνεται ένα πρότυπο συνεργασίας που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες περιοχές, ενώ εξήρε τον ενθουσιασμό και την ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών γιατρών. Παράλληλα, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την παραχώρηση των χώρων, υπογραμμίζοντας ότι η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος αναλαμβάνει τη λειτουργία της δομής με τη συνδρομή των συλλόγων του Δικτύου Φορέων Υγείας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συνεργασία αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς κοινωνικής προσφοράς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Related posts