26 Οκτωβρίου, 2024

Τελευταια Νεα

Ετήσια συνάντηση της Μαγνήτων Κιβωτού

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» πρόκειται να πραγματοποιήσει την ετήσια συνάντηση και συζήτηση σχετικά με το νέο θεματικό έτος 2025-2026 «Εκπαίδευση & Πολιτιστική Κληρονομιά», το οποίο θα εστιάσει σε ζητήματα εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την πολιτιστική κληρονομιά.

Το θεματικό έτος αλλά και το νέο θεματικό ημερολόγιο του 2025 θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον στους μεγάλους δασκάλους της περιοχής μας διαχρονικά, που συνύφαναν το εκπαιδευτικό τους λειτούργημα με την διάσωση και μεταλαμπάδευση του πολιτιστικού αποθέματος στις νεότερες γενιές. Στο πλαίσιο αυτό, θα συμπεριληφθούν προσωπικότητες της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, οι πλούσιες βιβλιοθήκες της περιοχής, όπως επίσης και εκπαιδευτικοί φορείς που προάγουν την εκπαίδευση σε άμεση συνάρτηση με τον πολιτισμό, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, πολιτιστικοί σύλλογοι, οργανισμοί, βιβλιοθήκες, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.ά., ώστε να προβληθεί το έργο τους και η συνεισφορά τους στο τοπικό γίγνεσθαι.

Η συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων και φορέων πολιτισμού στο θεματικό έτος προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενίσχυση του ρόλου της εκπαίδευσης στη Μαγνησία και την Αγιά. Μέσω συνεργασιών, δράσεων και εκδηλώσεων, μπορούν να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα και να ενδυναμώσουν την τοπική κοινότητα, ενθαρρύνοντας την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων και την προώθηση της γνώσης και της κουλτούρας της περιοχής.

Η συνάντηση πρόκειται να λάβει χώρα τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλως (Κ. Καρτάλη με Γαζή) και ώρα 7:00 μ.μ. Παρακαλείστε για την παρουσία σας, έτσι ώστε με τις προτάσεις σας και έχοντας ως επίκεντρο τις συνέργειες φορέων και τις θεματικές δράσεις, να συνεισφέρετε σε ένα πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων του νέου θεματικού έτους 2025-26, που θα αναδεικνύει το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής μας στην εκπαίδευση και την πολιτιστική κληρονομιά.

Related posts