08 Σεπτεμβρίου, 2024

Τελευταια Νεα

Το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου – Σύναξη των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Την πρώτη Θεομητορική εορτή του νέου Εκκλησιαστικού έτους, το Γενέθλιο της Παναγίας μας, τιμά η Εκκλησία μας την Κυριακή 8/9.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Παναγίας Γορίτσης (Παναγία “Τρύπα”)

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αγίου Βλασίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Γενεσίου της Θεοτόκου Λαύκου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Σταυρίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Γενεσίου της Θεοτόκου Φυτόκου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοκτήμονος Σταμοπούλου – Σαμαρά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Σύναξη των Αγίων Ιωακείμ και Άννης

Τη Δευτέρα 9/9 η Εκκλησία μας τιμά την Σύναξη των γονέων της Παναγίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Στον Βόλο πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Άννης (Ζαλόγγου – Ναυπλίου), όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 6.00 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση των Αγίων.

Related posts