18 Σεπτεμβρίου, 2024

Τελευταια Νεα

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧOΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2024 – 2025

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧOΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2024 – 2025

Αγαπητά μου παιδιά,

Δρόμος φωτεινός, δρόμος χαρούμενος ανοίγεται σήμερα μπροστά σας. Οι πόρτες του σχολείου σας περιμένουν ξανά ορθάνοιχτες για να σας χαρίσουν καινούργιες γνώσεις, καινούργιες χαρές και καινούργιους φίλους. Κοντά σας βρίσκονται οι γονείς σας. Σας καμαρώνουν και σας δίνουν τις καλύτερες ευχές τους για μια νέα χρονιά γεμάτη επιτυχίες. Κοντά σας βρίσκονται και οι δάσκαλοί σας. Περιμένουν να σας πάρουν από το χέρι για να σας ταξιδέψουν σε θάλασσες γεμάτες νέες γνώσεις και συναρπαστικές εμπειρίες.

Ξέρω πως σας αρέσουν τα καινούργια πράγματα. Το ξέρετε και εσείς πως κάθε μέρα φτάνει στα χέρια σας κάτι νέο. Νέα παιγνίδια, νέες συσκευές, νέες οθόνες και νέα προγράμματα. Όλα αυτά μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, να μας χαρίσουν ώρες διασκέδασης αλλά και να γίνουν εργαλεία για νέες γνώσεις. Ένα όμως δεν μπορούν να κάνουν: να καταλάβουν πώς νιώθουμε, να μας συμπαρασταθούν σε δύσκολες ώρες και να μας αγαπήσουν.

Άλλοι άνθρωποι προτιμούν να σερφάρουν στο διαδίκτυο. Άλλοι προτιμούν τα διαδικτυακά παιχνίδια. Άλλοι, αναζητούν διαρκώς πληροφορίες. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αγάπη. Γι’ αυτό, έχουμε ανάγκη να επικοινωνούμε με τους ανθρώπους, έχουμε ανάγκη τη ζωντανή παρουσία τους, τον λόγο τους και το χαμόγελό τους. Έχουμε ανάγκη να κάνουμε φίλους που θα βρίσκονται διαρκώς κοντά μας και πολλοί απ’ αυτούς θα μείνουν δίπλα μας για όλη τη ζωή.

Ξέρω πως, συχνά, προτιμάτε να απομονώνεστε, αναζητώντας τη χαρά και την επικοινωνία μέσα από μια οθόνη. Εγώ, όμως, θα σας πω σήμερα ένα μυστικό που, αν θέλετε, μπορείτε να το ανακαλύψετε και εσείς: Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο, δεν υπάρχει τίποτε που να δίνει στον άνθρωπο περισσότερη χαρά από μια παρέα από φίλους που παίζουν μαζί, προσπαθούν μαζί και πετυχαίνουν μαζί.

Στη διάρκεια της χρονιάς που ξεκινάει σήμερα, οι δάσκαλοί σας θα σας προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για ομαδικά παιχνίδια, ομαδικές δράσεις και ομαδικές εκδηλώσεις. Στο χέρι σας είναι να ανακαλύψετε τη χαρά που κρύβουν. Τέτοιες ευκαιρίες θα σας δώσει και το κατηχητικό σχολείο, που βρίσκεται σε κάθε ενορία, σε κάθε γειτονιά της όμορφης πόλης μας και σας περιμένει.

Ο Θεός, ο κοινός Πατέρας όλων, μάς έδωσε τον νου για να μαθαίνουμε και την καρδιά για να αγαπάμε. Αλλά όχι μόνο αυτό. Μας έδειξε και το δρόμο της αγάπης όταν ήρθε στη γη για να σταθεί πλάι μας στις δυσκολίες και τους φόβους μας. Όταν, λοιπόν, διψάμε για αγάπη, ας Τον θυμόμαστε. Είναι πάντα εκεί και μας περιμένει. Και εσάς, όμως, περιμένουν κάποιοι συμμαθητές σας για να τους χαρίσετε μια τέτοια αγάπη. Ας μην τους την στερήσετε.

Έχετε, λοιπόν, μια μεγάλη ευκαιρία: Να κάνετε την κάθε τάξη να μοιάζει με μια μεγάλη οικογένεια. Τί χαρακτηριστικό έχει μια οικογένεια; Την αγάπη και τη συμπαράσταση. Μέσα στην οικογένεια κανείς δεν είναι ξένος. Όλοι γνωρίζονται και όλοι τρέχουν να συμπαρασταθούν σε εκείνον που έχει ανάγκη. Αυτά τα ωραία συναισθήματα δεν είναι υπόθεση του μυαλού, αλλά της καρδιάς που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Γι’ αυτό, καμιά συσκευή δεν μπορεί να τα νιώσει, όσο έξυπνη κι αν είναι.

Σας εύχομαι μια χρονιά γεμάτη χαρά και αγάπη. Χαρείτε τη γνώση και αγαπήστε τον κάθε συμμαθητή σας, αγαπήστε τον κόσμο ολόκληρο, αγαπήστε τον Θεό που σας έχει παιδιά του. Εγώ, σαν πνευματικός σας πατέρας, θα βρίσκομαι διαρκώς στο πλευρό σας. Θα προσεύχομαι για σας, θα μαθαίνω για τις επιτυχίες σας και θα στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τις προσπάθειες και τους κόπους σας.

Με την ευλογία του Θεού και την θερμή μου εν Χριστώ αγάπη, σας εύχομαι

Καλή χρονιά και ευλογημένη!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

† Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

 

Related posts