01 Σεπτεμβρίου, 2024

Τελευταια Νεα

Εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής – Ίδρυση Παραρτήματος στην Νέα Αγχίαλο

Από την Δευτέρα 2/9, ξεκινούν οι εγγραφές στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για την νέα σχολική χρονιά. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα, 6 – 8μ.μ., στην έδρα της Σχολής (Αναλήψεως 164Α – Όγλ, πρώην Εκκλ/κό Λύκειο Βόλου).

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία, είναι πενταετούς φοιτήσεως και παρέχει τίτλους σπουδών, Πτυχίο Ιεροψάλτου, Πτυχίο και Δίπλωμα Βυζαντινής – Εκκλησιαστικής Μουσικής, που δίδουν στους κατόχους τους το δικαίωμα να επανδρώσουν τα Ιεροψαλτικά αναλόγια της Τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και να αποκτήσουν ένα επιπλέον εφόδιο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στην Σχολή διδάσκονται:  Θεωρία και πράξη Βυζαντινής Μουσικής,

Τυπικό, Λειτουργική, Υμνολογία, Θεωρία και σολφέζ Ευρωπαϊκής Μουσικής, φωνητική και ορθοφωνία. Διδάσκουν κορυφαίοι Καθηγητές, Πρωτοψάλτες και Λαμπαδάριοι της Τοπικής μας Εκκλησίας, συνεχιστές της πλούσιας Ιεροψαλτικής παράδοσης του τόπου μας.

Τα μαθήματα για την νέα σχολική χρονιά θα αρχίσουν την Πέμπτη 12/9, στις 6μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τις εγγραφές και τα μαθήματα στα τηλέφωνα 24210 40440, 93501 και 6940260048.

 

Παράρτημα της Σχολής στην Νέα Αγχίαλο

 

Εν τω μεταξύ, το 4ο Παράρτημα της Σχολής στην επαρχία της Τοπικής μας Εκκλησίας, μετά από τα Παραρτήματα του Αλμυρού, της Αγιάς και της Αγριάς, ιδρύεται και θα λειτουργήσει φέτος στην Νέα Αγχίαλο, υπό την ευθύνη του εκεί Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Αθανασίου Μακαντάση.

Το Παράρτημα της Σχολής θα στεγαστεί στο Πν. Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου. Οι ενδιαφερόμενοι για τις εγγραφές και την έναρξη των μαθημάτων μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες στα τηλ. 6907144307 και 6906386779. Υπεύθυνος καθηγητής θα είναι ο κ. Ευθύμιος Παπαγεωργίου, Διπλωματούχος Βυζ. Μουσικής, Φιλόλογος και Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Related posts