14 Αυγούστου, 2024

Διήμερο Φεστιβάλ Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας Ν.Μαγνησιας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού

Στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας Ν. Μαγνησίας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, με τίτλο «Ένα χρόνο μετά, Όλοι μαζί μια αγκαλιά», στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.
Το Φεστιβάλ αποτελεί αφορμή για την παρουσίαση των φορέων που συμμετέχουν στο Άτυπο Δικτύο Φορέων Υγείας Ν. Μαγνησίας της Ιερά Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, στο κοινό της πόλης του Βόλου και τη γνωριμία των κατοίκων του Νομού Μαγνησίας με το έργο και τις δράσεις τους. Το Φεστιβάλ έχει εορταστικό χαρακτήρα, καθώς, για πρώτη φορά, συγκεντρώνονται φορείς που ασχολούνται με θέματα υγείας και αναπηρίας, για τον ίδιο σκοπό.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από το Γενικό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, μαζί με τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας και την «Αλληλεγγύη»- Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και εκδήλωση ενημέρωσης για όσους επιθυμούν να γίνουν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών από την ομάδα «Νίκος Χαλκιάς-Ένας Ήρωας για πολλούς».
Η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν.
Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, το Άτυπο Δίκτυο Φορέων Υγείας Ν. Μαγνησίας της Ιερά Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού που απαρτίζεται από το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», το Αθλητικό Σωματείο Αργοναυτες ΑΜΕΑ, τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας, τον Σύλλογο Γονέων και φίλων ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, την ΑΜΚΕ Νίκος Χαλκιάς- Ένας Ήρωας για πολλούς, τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας, την «Αλληλεγγύη»- Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, τους Εθελοντές Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας , τον Φορέα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Δίοδος-ΑΜΚΕ, την Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Βόλου (ΕΕΝΑΣΔ), το Ίδρυμα Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης, τον Σύλλογο ΑμεΑ Ηλιοτρόπια, το Ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες, καθώς και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία WinCancer, το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών (Κ3) και τη ΛΑΜΨΗ – Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος.
Το Άτυπο Δίκτυο Φορέων Υγείας Μαγνησίας της Ιεράς Μητρόπολής Δημητριάδος και Αλμυρού, ολοκληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας με πλήθος δράσεων που σχετίζονται με τους τομείς Υγείας και Πολιτισμού εντός και εκτός Νομού Μαγνησίας, σε μια δύσκολη περίοδο για τον Νομό μας, μετά τις περσινές φυσικές καταστροφές.
Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη του μικρού Νίκου Χαλκιά που αποτέλεσε αφορμή για την Ίδρυση της εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Νίκος Χαλκιάς- Ένας Ήρωας για Πολλούς, που έχει ως στόχο την στήριξη παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια και παιδιών που αντιμετωπίζουν σπάνιες παθήσεις.

Related posts