21 Ιουλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Ρασοφορία νέου Μοναχού στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Την Ρασοφορία νέου Μοναχού τέλεσε απόψε στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Ζώνης, στην Άλλη Μεριά, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Ο νέος Μοναχός, που έλαβε το όνομα Μάρκος (κατά κόσμον Ιωάννης Τρίχας), είναι σαράντα ετών, Ιδιωτικός Υπάλληλος, με σπουδές στην διοίκηση και οικονομία επιχειρήσεων, ενώ είναι Προϊστάμενος του Σώματος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Θεσσαλίας και Σποράδων Νήσων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την αποφασιστικότητα του νέου Μοναχού να αφοσιωθεί εξ  ολοκλήρου στην Εκκλησία και να κάνει τρόπο ζωής έναν ιερό πόθο πολλών ετών. Χαρακτήρισε την Ρασοφορία «δεύτερο βάπτισμα. Με το πρώτο Βάπτισμα, εισήλθαμε στην Εκκλησία, ως Χριστιανοί. Με αυτό, γινόμαστε μέλη μιας μοναστικής αδελφότητας και αλλάζει ολοκληρωτικά η ζωή μας, εξ ου και η αλλαγή του ονόματος». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην βούληση του π. Μάρκου να συνεχίζει να εργάζεται, «γεγονός που είναι ένα πολύ μεγάλο μήνυμα στην εκκοσμικευμένη εποχή μας, όπου οι άνθρωποι αρνούνται την έννοια του ιερού και απομακρύνονται από τον Θεό. Η αφιέρωση νέων ανθρώπων στην Εκκλησία είναι σαν μια καμπάνα που χτυπά, για να θυμίζει ότι υπάρχει ο Θεός και οι άνθρωποί Του».

Ο π. Μάρκος θα ενταχθεί στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου Ανακασιάς, ενώ η εις Διάκονον Χειροτονία του θα τελεστεί ανήμερα της Αγίας Παρασκευής (26/7), στον Πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου.

Related posts