29 Ιουνίου, 2024

Τελευταια Νεα

Πανηγύρεις Aγίων Πέτρου και Παύλου και Αγίων Δώδεκα Αποστόλων – Χειροτονία Πρεσβυτέρου

Την μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εορτάζει η Εκκλησία μας το Σάββατο 29/6. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολή μας θα είναι ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγοσυγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου . Στις 10.30 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, συνιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Αρσενίου, Αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου, αποφοίτου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας  Αναστάσιμος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Η Ιερά Πανήγυρις θα ολοκληρωθεί στις 8.15 μ.μ. με μουσικοχορευτική εκδήλωση στο προαύλιο του Ναού και λαϊκό πανηγύρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιερός Ναός, στα πλαίσια της Πανηγύρεως, φιλοξενεί τεμάχιο τιμίου Ξύλου, προερχόμενο από την Ιερά Μονή Άνω Ξενιάς και θα παραμείνει προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών έως και την Κυριακή 30/6 το πρωί οπότε και θα αναχωρήσει. 

Ολόκληρο το πρόγραμμα της Ιεράς πανηγύρεως μπορείτε να το δείτε εδώ.

Την μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Πέτρου και Παύλου Αργαλαστής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακόπουλου,  ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πέτρου και Παύλου Κατηχωρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτση, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πέτρου και Παύλου Σκλήθρου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αθανασίου Μακρή, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αθανασίου Παραβάντσου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερά Αγρυπνία θα τελεστεί, επίσης, στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου από τις 8.00 μ.μ. έως τις 1.30 π.μ., επί τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου.

 

Πανηγύρεις Αγίων Αποστόλων

Την Σύναξη των Αγίων 12 Αποστόλων πανηγυρίζει η Εκκλησία μας την Κυριακή 30/6.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 Αγίων Αποστόλων Αγριάς

Την παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιερός Ναός, στα πλαίσια της Πανηγύρεως, φιλοξενεί τεμάχιο τιμίου λειψάνου του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, το οποίο θα παραμείνει προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών έως και την Δευτέρα 1/7 το πρωί οπότε και θα αναχωρήσει. 

Ολόκληρο το πρόγραμμα της Ιεράς πανηγύρεως μπορείτε να το δείτε εδώ.

Αγίων Αποστόλων Παλαιοκάστρου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Ιωάννου Ντίνου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Κωνσταντίνου Φλάκη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίων Αποστόλων Κωφών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Χρήστου Μπούντη ο οποίος θα ομιλήσει.

Related posts