30 Ιουνίου, 2024

Τελευταια Νεα

Μνήμη Αγίων Αναργύρων – Εθελοντική Αιμοδοσία στους Αγίους Αναργύρους Βόλου

Την μνήμη των Αγίων Ιατρών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Ρωμαίων τιμά η Εκκλησία μας τη Δευτέρα 1/7.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 10:30 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία.

Εθελοντική Αιμοδοσία

Παράλληλα, από τις 9.00 π.μ. έως τις 1.00 μ.μ., στο προαύλιο του Ναού θα διενεργηθεί εθελοντική Αιμοδοσία, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως, στην οποία συχνάκις καταφεύγουν οι έχοντες ανάγκη αίματος αδελφοί μας.

Ανήμερα της εορτής θε τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο λόγο. Στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση των Αγίων Αναργύρων και ο Μεθεόρτιος Εσπερινός.

Την μνήμη των Αγίων Αναργύρων πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος Αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Πορταριάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Άνω Λεχωνίων

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αλεξίου Αλεξόπουλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Related posts