27 Ιουνίου, 2024

Τελευταια Νεα

Με το έργο «Μεγάλες Ώρες» του Ανδρέα Κατσιγιάννη έπεσε η αυλαία της Ναυτικής Εβδομάδας 2024

Με μία μυσταγωγική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Βόλο έπεσε η αυλαία της Ναυτικής Εβδομάδας 2024 στον Βόλο, το βράδυ της Παρασκευής 21/6. Στην συναυλία παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός και μέγα πλήθος φιλόμουσων συμπολιτών μας, που κατέκλυσαν ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας.

Στην συναυλία, με τίτλο  «ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ»  του σπουδαίου Βολιώτη συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από την τριλογία του «ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ», οι δύο δίσκοι του «Της Σιωπής ο Τόπος» και «Κεχαριτωμένη», που είναι αφιερωμένοι στον Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή και την Παναγία αντίστοιχα. Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης κατέθεσε συνθετικά την γνώση του μέσα από τον μουσικό του κόσμο και κατάφερε με μοναδικό τρόπο να εναρμονίσει την Βυζαντινή με την  Δυτική μουσική. Επρόκειτο για μία ξεχωριστή συναυλία σαν κατανυκτική προσευχή, στην οποία συνέβαλαν οι σημαντικοί ερμηνευτές ΓλυκερίαΔημήτρης ΜπάσηςΕλεάννα Βαρελά και Απόστολος Μόσιος,  που ένωσαν τις φωνές τους, μαζί με 100 χορωδούς από τέσσερις Χορωδίες, το Φωνητικό Σύνολο «Ρυθμός», τη Χορωδία «Μέλος Εναρμόνιον», τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και το Μουσικό Σύνολο “Πολυφωνία” του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Την απαγγελία των κειμένων ανέλαβε ο γνωστός ηθοποιός Ηλίας Μελέτης.

          Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος χαρακτήρισε την εκδήλωση «εμπειρία αιωνιότητας και ενότητας, ένα Θείο δώρο. Η αποψινή βραδιά ήταν Αγιοπνευματική. Απόψε σηκώσαμε τα χέρια μας σε δέηση, όχι γροθιά, ούτε τα αφήσαμε να πέσουν σε απελπισία. Μας χαρίσατε την ελπίδα, την εμπειρία της Ανάστασης, την βοήθεια της Παναγιάς μας». Συνεχάρη από καρδιάς τους συντελεστές της, εξαιρέτως δε τον σπουδαίο μουσικό και συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, ο οποίος κατέθεσε την ψυχή του στο συγκεκριμένο έργο και τους καταξιωμένους καλλιτέχνες, τον Δήμο Βόλου, που συνέβαλαν καθοριστικά στην μεγάλη επιτυχία της, αλλά και τον εμπνευστή του έργου «Μεγάλες Ώρες», Ηγούμενο της Ιεράς, Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση της Ναυτικής Εβδομάδας, που ήταν αφιερωμένη στην μαρτυρική Κύπρο, και προανήγγειλε την επόμενη Ναυτική Εβδομάδα του 2025, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην Μεγαλόνησο και λεβεντογέννα Κρήτη!

Related posts