30 Ιουνίου, 2024

Τελευταια Νεα

Λαμπρή η πανήγυρις ων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ν. Ιωνία – Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος η μνήμη των Πρωτοκοφυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ν. Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, συγχοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Συμμετείχαν πλήθος Κληρικών μας και ευλαβών χριστιανών.

Τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη προσφώνησε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τον καλωσόρισε φιλοφρόνως στην Μητρόπολή μας και τόνισε πως πρόκειται για Ιεράρχη «που τον χαρακτηρίζει το Ορθόδοξο ήθος, η ακρίβεια, η ευθύτητα των λόγων του και η τόλμη να υπερασπίζεται τα δίκαια της Εκκλησίας, όπου και όταν χρειάζεται». Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. κ. Γεώργιος, ο οποίος παρατήρησε ότι οι δύο Απόστολοι, παρά τις διακριτές, μεταξύ τους, διαφορές, χαριτώθηκαν από το Άγιο Πνεύμα εξίσου: «δεν είναι προϋπόθεση της πνευματικής μας πορείας οι γνώσεις, αλλά η Χάρις του Αγίου Πνεύματος, που αποκτάται με τον πνευματικό μας αγώνα, με την συμμέτοχη μας στην Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας. Όσο ο άνθρωπος χαριτώνεται, νιώθει μικρός και ασήμαντος, ενώ γίνεται μεγάλος και σπουδαίος». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Γεώργιος τόνισε ότι «η διδασκαλία των Αγίων Αποστόλων πρέπει να είναι για εμάς πνευματικός καθρέπτης, μπροστά τον οποίο οφείλουμε να αναλογιστούμε πόσο τους μοιάζουμε, πόσο μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους, όταν Εκείνοι εγκατέλειψαν τα πάντα για την αγάπη του Χριστού και έδωσαν τα πάντα για τον συνάνθρωπο; Μακάρι να βρούμε την δύναμη να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, αφού, πρώτα, παραδεχτούμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας».

Στη συνέχεια τελέστηκε η αρτοκλασία στο προαύλιο του Ναού, επί ειδικώς ευπρεπισμένης εξέδρας.

Κατά την Αγιώνυμο ημέρα, τελέστηκε η Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, τους οποίους πλαισίωσε πληθύς Κληρικών μας και πλήθος προσκυνητών, παρουσία αντιπροσωπειών Ιερών Μονών της Τοπικής μας Εκκλησίας. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Αρσενίου, Αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου, αποφοίτου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε την σημερινή Θεία Λειτουργία «εμπειρία Πεντηκοστής, τόσο με το Αρχιερατικό συλλείτουργο, όσο και την Χειροτονία». Εξήρε το σπουδαίο έργο που επιτελεί, τα τελευταία χρόνια, στην Μητρόπολή μας ο Γέροντας του νέου Πρεσβυτέρου π. Χρυσόστομος, ο οποίος, ουσιαστικά έχει αναστήσει δύο Μοναστήρια μας στο Πήλιο, του Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου και της Παναγίας Λαμπηδόνας. Τέλος, ευχαρίστησε και πάλι τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη, εξαίροντας την ευθύτητα, την απλότητα, την ειλικρίνεια και τον καθαρό του νου.

 

 

Related posts