30 Ιουνίου, 2024

Τελευταια Νεα

Εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού ‘ Άγιοι  Απόστολοι’ 

Η προσφορά και το μοίρασμα χαμόγελων και αγάπης , είναι  πρωταρχικό μέλημα του βρεφονηπιακού σταθμού ‘ Άγιοι  Απόστολοι’  της  Ιεράς  Μητροπόλεως  Δημητριάδος  που βρίσκεται στην Αγριά.  Ξέρουνε καλά ότι όταν μοιράζονται και προσφέρουν κάνουν τον άλλον  να χαμογελάσει και να λάβει αγάπη.

Όλα τα παραπάνω μαζί με αγκαλιές  και πολλά πολλά παιχνίδια μοιράστηκαν τα παιδιά του σταθμού μαζί με τους τρόφιμους του Σουρλίγκειου γηροκομείου της  Ιεράς  Μητροπόλεως  Δημητριάδος , οι  οποίοι  επισκέφθηκαν  τις  εγκαταστάσεις  του σταθμού , την  Πέμπτη 30 Μαϊου.

Στον αύλειο χώρο του σχολείου είχαν οργανωθεί βιωματικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν ηλικιωμένοι και παιδιά και  είχαν ως θέμα τους τα ζώα του αγροκτήματος.

Αρχικά, οι  τρόφιμοι του γηροκομείου, αφού απόλαυσαν  το πρωινό τους παρέα με τους λιλιπούτειους φίλους  τους, στην συνέχεια,  έγιναν και αυτά παιδιά, παίζοντας, ζωγραφίζοντας, κάνοντας πολλές πολλές αγκαλιές και τέλος  χορεύοντας  και τραγουδώντας .

Παππούς  και γιαγιά! Σημαντικές και μεγάλες φιγούρες στην ζωή όλων! Ας μάθουμε στα παιδιά από μικρή ηλικία να τους σέβονται, να τους αγαπάνε και να τους δίνουν δύναμη και έμπνευση για ζωή.

Οι  άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αποτελούν ένα πολύτιμο κεφάλαιο και πηγή εμπειρίας  και γνώσης, η  οποία δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητη. Οι ρίζες μας είναι το καλύτερο εφόδιο για το μέλλον και σε αυτές οφείλουμε πολλά! Ας συμβάλλουμε όλοι ώστε να μείνει η φλόγα της ψυχής τους αναμμένη για να τους κινητοποιεί  για προβληματισμό, δράση και ενδιαφέρον προς τη ζωή!

 

Related posts