30 Ιουνίου, 2024

Τελευταια Νεα

5ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «…με χορούς κυκλωτικούς, πάντα ν’ ανταμώνουμε!»

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο πλαίσιο και της εφετινής πανήγυρης των Αγίων, πέραν του πλήθους των θρησκευτικών εκδηλώσεων,  διοργανώνει, μετά τη μεγάλη επιτυχία των τελευταίων χρόνων,  τα απογεύματα της Τρίτης 21 και της Τετάρτης 22 Μαΐου 2024 το 5ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, που έχει τίτλο:

«…με χορούς κυκλωτικούς, πάντα ν’ ανταμώνουμε!» 

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το τμήμα του φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», Χορευτικό Σύνολο Μαγνήτων Κιβωτού «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ».

Χορευτικές ομάδες απ’ όλη τη Μαγνησία και σύσσωμη η πόλη, θα ανταμώσουν και θα εορτάσουν στην παραλία του Βόλου παραδοσιακά με ζωντανούς ήχους κλαρίνων, ζουρνάδων, κρουστών, λύρας και βιολιού!

Ο σκοπός της εκδήλωσης αυτής επετεύχθη και καθιερώθηκε σαν ένας ακόμη Θεσμός μετά την περσυνή διεξαγωγή της ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη       κ. Βαρθολομαίου, στο πλαίσιο της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2023».                  Το Χορευτικό Σύνολο της Μαγνήτων Κιβωτού «Η Δημητριάς», κατόπιν της πλήρους ένταξής του στον φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. στοχεύει στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτικών ομάδων και την επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση, τον πολιτισμό και τον χορό.

Οι συμμετοχές σχεδόν όλων των χορευτικών συνόλων θα προσδώσουν επιπλέον κύρος στις εκδηλώσεις του «5ου ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» , και η φήμη του, ευελπιστούμε ότι   θα ξεπεράσει την περιοχή μας.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» και όλα τα χορευτικά σύνολα, καλούν τους πολίτες να αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθειά τους.

Αναλυτικά στοιχεία για  τους στόχους, τις προοπτικές και το πρόγραμμα του «5ου ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» θα αναλύσουν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και ο προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Αρχιμ π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος στις παρεμβάσεις τους.

Related posts