30 Ιουνίου, 2024

Τελευταια Νεα

Συνάντηση κατηχητικών σχολείων Αλμυρού και Ευξεινούπολης στα Ζηρέλια

Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων του Αλμυρού και της Ευξεινούπολης, καθώς συγκεντρώθηκαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στις λίμνες Ζηρέλια, με την παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Πρόκειται για ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο στον ελλαδικό χώρο, καθώς δημιουργήθηκε από πτώση μετεωρίτη.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δράσεις που αφορούσαν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, όπως παρακολούθηση εκπαιδευτικού βίντεο από την εκπαιδευτική πλατφόρμα ToSakidio,  κατασκευή συνθημάτων σχετική με το θέμα, συζήτηση για τη σχέση Εκκλησίας και φυσικού περιβάλλοντος.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η ευλογητή παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ο οποίος μίλησε στα παιδιά, τα προέτρεψε να αγαπούν το κοινό σπίτι όλων μας, δηλαδή τη γη, να μένουν σταθεροί στην Εκκλησία και στις δράσεις της που αφορούν τα παιδιά και τους νέους και τα κάλεσε να γευτούν τη μοναδική εμπειρία της κατασκήνωσης στις εγκαταστάσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

 

Related posts