13 Απριλίου, 2024

Παρουσιάστηκε το Ημερολόγιο για τα δέκα χρόνια του φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός»

 

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 21/2, στο Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας, η παρουσίαση της Επετειακής Έκδοσης – Ημερολόγιο 2024, με τίτλο «Πρακτικές πολιτιστικής διαχείρισης και δικτύωσης ενός πολιτιστικού φορέα – Μαγνήτων Κιβωτός, 10 χρόνια συνεργειών για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», στο πλαίσιο του Θεματικού Έτους Πολιτισμού 2024, υπό τον τίτλο, «Μαγνήτων Κιβωτός, 10 χρόνια συνεργειών για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρόεδρος του φορέα, Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων κ. Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου και πολλοί φίλοι του πολιτισμού. Ομίλησαν ο Ομότιμος Καθηγητής κ. Θεοδόσιος Π. Τάσιος, η Δρ. Αρετή Τζαννετοπούλου, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Μαγνησίας και ο κ. Θανάσης Λάλας, δημοσιογράφος και καταξιωμένος άνθρωπος του Πολιτισμού.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος παρατήρησε ότι «η ταπείνωση δεν είναι ταπεινολογία, ούτε ταπεινοσχημία. Ο ταπεινός άνθρωπος είναι σαν την γη, που την πατάς και είναι πάντα εκεί, που συχνά απορροφά κάθε τι άχρηστο και το μετατρέπει σε λουλούδια. Με τέτοια ταπείνωση λειτουργούμε στην «Μαγνήτων Κιβωτό», σαν μια γη που αντέχει και υπομένει, που λαμβάνει ό,τι φαίνεται πως έχει χαθεί και του ξαναδίνει ζωή». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο όραμα του φορέα, τον οποίο, ουσιαστικά, «τρέχουν» δύο άνθρωποι, ο Νίκος Τσούκας και ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, «με τους οποίους αναπτύξαμε σχέσεις βαθειάς αγάπης και εμπιστοσύνης, με αποτέλεσμα να εκπληττόμαστε όλοι από το έργο του φορέα αυτή την δεκαετία. Γι’ αυτό, είμαι ευγνώμων στον Θεό, που με έφερε σε έναν τόπο, που είχε, έχει και θα έχει πολιτισμό. Έτσι θα πορευτούμε και στο μέλλον, για ν’ αφήσουμε μια σφραγίδα που έχει να κάνει με την αιωνιότητα». Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αποκάλυψε την πόλη στην οποία θα αφιερωθεί η φετινή Ναυτική Εβδομάδα. Πρόκειται για την Αμμόχωστο, με αφορμή τα 59 χρόνια από την εισβολή των τούρκων στην μεγαλόνησο Κύπρο.

Related posts