13 Απριλίου, 2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ

Μαθητές του δημοτικού σχολείου Ζαγοράς επισκέφθηκαν την Τετάρτη 28 Φεβρουαριου ε.έ. το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ‘’ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ’’. Γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην σπουδαιότητα του άρτου και του σιταριού, στη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας αλλά και στις ευαγγελικές διηγήσεις και στη διδασκαλία του Κυρίου μας.
Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών ζύμωσαν τα δικά τους πρόσφορα και τα έψησαν στον παραδοσιακό φούρνο στην πλατεία της Μακρινίτσας. Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματά του. Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι: Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10:00 π.μ-4:00 μ.μ Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10:00 π.μ – 6:00μ.μ
Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα.

Στοιχεία επικοινωνίας 24280900166978668632
E-mail: ekmakrinitsas@gmail.com ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του
Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/

Related posts