03 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ 60’’ – ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (video)

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ 60’’ – ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (video)

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.Ιγνάτιος, για την Κυριακή Προ των Χριστουγέννων.

“Η μεγάλη εορτή έφτασε. Ώρες μας χωρίζουνε από τις χαρμόσυνες καμπάνες που θα σημάνουν για τη λειτουργία των Χριστουγέννων.
Και η Εκκλησία, κι αυτή την Κυριακή μας προετοιμάζει.
Και μέσα από το γενεαλογικό δένδρο διαπιστώνει κανείς το ότι δεν είμαι μόνο άγια πρόσωπα αλλά και άνθρωποι της καθημερινότητας και πολλοί αμαρτωλοί. Κι είναι μία εξήγηση που έδωσαν οι Πατέρες, ότι και μ’αυτό ακόμα ο Χριστός δείχνει ότι φτάνει και γίνεται άνθρωπος για όλους τους ανθρώπους, για μένα και για σένα, για τον πιο αμαρτωλό. Γιατί τη σωτηρία του αμαρτωλού θέλει ο Χριστός.
Και τα Χριστούγεννα είναι ακριβώς η αφορμή που μας δίνει η Εκκλησία να ξαναδούμε τον εαυτό μας. Να σταθούμε βλέποντας τι έχουμε να προσφέρουμε στον Χριστό. Και το μεγαλύτερο δώρο είναι η μετάνοιά μας, είναι να αφήσουμε τις αμαρτίες μας και να γευθούμε τη χαρά που μας δίνει ένας Θεός που γίνεται άνθρωπος για να μας δώσει και πάλι τη δυνατότητα να γίνουμε εμείς θεοί.
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους.”

Related posts