30 Απριλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου έγινε η παρουσίαση της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης “Να τα πούμε; Παραδοσιακά Κάλαντα των Ελλήνων” των 18ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων  Δ΄ και   Ε΄ των δύο σχολείων υπό την καθοδήγηση της μουσικού Ξένου Σοφίας είπαν τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Επίσης αναφέρθηκαν στα παραδοσιακά έθιμα του δωδεκαημέρου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Νασιώκας κι ακολούθησαν οι διευθυντές των δύο σχολείων, ο αναπληρωτής διευθυντής του 18ου  Στέργιος Θανασάκης και του 29ου  Γεράσιμος Τσιμπλούλης.

Την εκδήλωση τίμησε με την πατρική παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Η Υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα. Μακρή Ζέττα έστειλε τον χαιρετισμό της με μία επιστολή.

Χαιρετισμό απηύθυναν η νέα αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Μουσείων του Δήμου Βόλου κα. Αντωνοπούλου Έλενα, η αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Πρωτ/θμιας Εκπ/σης  Μαγνησίας κα. Ριζάκη Αθανασία και ο υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Αντωνίου Αντώνιος.

Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Ταξίαρχος κ. Καραΐσκος Βασίλειος.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος πρόσφερε την εικόνα της Γέννησης, δώρο των σχολείων στη μουσικό.

Ακολούθησε ο  λόγος του και οι ευχές του που ζέσταναν τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Την εκδήλωση παρουσίασε η εκπαιδευτικός του 18ου Δημοτικού Σχολείου Δημητριάδη Σταυρούλα.

Στο τέλος της εκδήλωσης, στο προαύλιο του Ιερού Ναού οι μαθητές άναψαν και πέταξαν φαναράκια.

Related posts