22 Ιουλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Ξεκινά ο Έρανος Αγάπης της Μητροπόλεώς μας (video)

Ξεκινά ο Έρανος Αγάπης της Μητροπόλεώς μας (video)

          Για ακόμα μία χρονιά, η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος θα πραγματοποιήσει τον Έρανο Αγάπης, την περίοδο των επικείμενων εορτών, για την ενίσχυση του ποικίλου κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου και την στήριξη των εμπερίστατων συμπολιτών μας.

Στο διάστημα που απομένει έως τις εορτές των Χριστουγέννων, η Τοπική μας Εκκλησία θα διεξαγάγει σε όλες τις ενορίες τον Έρανο Αγάπης. Ομάδες εθελοντριών κυριών θα επισκεφθούν τις οικίες και τα καταστήματα, απευθύνοντας παράκληση στον λαό μας να συμμετάσχει, προσφέροντας από το υστέρημά του. Η οικονομική συμβολή θα δώσει την δυνατότητα στην Μητρόπολή μας να καλύψει τις ανάγκες των εμπερίστατων αδελφών μας την περίοδο των Χριστουγέννων και να συνεχίσει το πολύπλευρο φιλανθρωπικό της έργο. Χρόνια τώρα η Τοπική μας Εκκλησία προσφέρει πολλές ευκαιρίες, ώστε η αγάπη προς τον φτωχό, τον ασθενή, τον άστεγο και τον εγκαταλελειμμένο να επαληθεύει την πίστη και την αγάπη όλων προς τον ίδιο Θεό. Η αγάπη αυτή συντηρεί:

Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεώς μας και τα ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία.

Το Κέντρο Σίτισης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ» και τα ενοριακά Σπίτια Γαλήνης, που σιτίζουν περί τους 2.500 συμπολίτες μας καθημερινά.

Το Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων.

Το έργο του Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», που αφορά στους φυλακισμένους, αποφυλακισμένους και τις οικογένειές τους, αστέγους και λοιπές ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Την Τράπεζα τροφίμων, ρουχισμού του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» και το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

Τις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου και

Τις δεκάδες υποτροφίες σε απόρους φοιτητές.

Η Τοπική μας καλεί όλους να συμμετάσχουμε στην ευγενή αυτή και Θεάρεστη προσπάθεια, προκειμένου η ελπίδα να κρατηθεί ζωντανή.

Related posts