02 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

Αλλαγή σκυτάλης στα Καλά Νερά (φωτο + video)

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικού και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε στον εκλεκτό ιερό Κλήρο της Τοπικής μας Εκκλησίας, με τον οποίο συμπορεύεται επί 25 χρόνια. Μάλιστα, αναφορικά με τους Ιερείς των χωρίων, τόνισε ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της ζωής της κοινότητας, ενώ εξήρε την προσφορά των αμίσθων και εθελοντών Κληρικών, που τα τελευταία χρόνια, εντάχτηκαν στον Ιερό Κλήρο, καλύπτοντας όλα τα κενά. Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στον μέχρι σήμερα Εφημέριο των Καλών Νερών π. Κωνσταντίνο Κωστόπουλο, ο οποίος εξέρχεται της ενεργού υπηρεσίας, καθώς συνταξιοδοτείται, έχοντας συμπληρώσει 38 Ιερατικά έτη, ενώ είχαν προηγηθεί 15 Ιεροψαλτικά στον ίδιο Ναό. Τον π. Κωνσταντίνο διαδέχεται ο εκ Καλών Νερών ορμώμενος π. Γεώργιος Κορνούτος, μέχρι πρότινος Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βόλου, όνειρο του οποίου ήταν να υπηρετήσει στο χωριό του. «Γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ», ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος, «για να ευχαριστήσω και πάλι τον π. Κωνσταντίνο για την πολυετή, καρποφόρο διακονία του, αλλά και τον περικαλλή Ναό, τον οποίο παραδίδει, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη των κατοίκων». Ως έκφραση αυτής της ευγνωμοσύνης, ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον π. Κωνσταντίνο το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου και τον κάλεσε να γίνει εγγυητής της ενότητας και της περαιτέρω προόδου του τόπου του, καθώς «αν υπάρχει μία ενοποιός δύναμη στην πατρίδα μας, και μία ελπίδα για το μέλλον της, είναι η Ορθόδοξη πίστη μας. Γι’ αυτό, ζητούμε σεβασμό της Εκκλησίας από το Κράτος, με το οποίο διατηρούμε δεσμούς ισχυρούς. Αν, όμως, προκύψουν ποτέ διχασμοί και διαχωρισμοί, αυτό θα συνιστά έγκλημα. Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει την παρουσία του Ιερέα και στο τελευταίο χωριό, τί σημαίνει να ενώνεις και να δίνεις κουράγιο στον λαό, με την Ορθόδοξη πίστη, τότε αυτός μάλλον από κάπου αλλού έρχεται και κάτι άλλο επιδιώκει. Η Ελλάδα είναι αυτή που είναι, γιατί παρέμεινε πιστή στην Ορθόδοξη πίστη και μπορεί να δίνει δύναμη στον λαό. Και, αν αυτή η δύναμη χαθεί, τότε το μέλλον θα είναι πολύ δυσοίωνο. Με την ενότητά μας, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και θα καταφέρουμε και πάλι να κτίσουμε και να στήσουμε όρθιο, ό,τι καταστράφηκε».

Από την μεριά του ο π. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την μεγάλη τιμή, καθώς και την οικογένειά του, τους συνεργάτες του όλα τα προηγούμενα χρόνια, και τον λαό των Καλών Νερών για την συμπαράσταση και αγάπη τους. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος απένειμε τιμητικό έπαινο στον απερχόμενο Ιεροψάλτη του Ναού κ. Κωνσταντίνο Τσαμπούρη, για την 25ετή ιεροψαλτική του διακονία στην ενορία των Καλών Νερών. Τέλος, κάλεσε τον νέο Εφημέριο του Ναού π. Γεώργιο να διακονήσει την ενορία με ενότητα, ταπείνωση και ανιδιοτέλεια.

Related posts