02 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

Σύσκεψη φορέων Υγείας στην Μητρόπολη Δημητριάδος (+video)

Ευρεία σύσκεψη φορέων υγείας (Σωματεία – Σύλλογοι) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/9 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Σύλλογος «Μάγνητες Τυφλοί», ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «Ιππόκαμπος», ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος «Νίκος Χαλκιάς», ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Βόλου, ο Σύλλογος «Θαύμα», το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» και οι Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων για την παρουσία τους, ενώ εξέφρασε την βαθειά εκτίμηση και τον θαυμασμό του ιδίου και της Τοπικής μας Εκκλησίας για το σπουδαίο έργο τους. Ο κ. Ιγνάτιος ανέλυσε το όραμά του για την δημιουργία ενός Άτυπου Δικτύου των φορέων Υγείας του τόπου μας, διότι, μέσα από την συνεργασία μπορεί να προκύψει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Επεσήμανε την ανάγκη όλοι μαζί να βρίσκουμε τρόπους ενδυνάμωσης των συνανθρώπων μας, που βιώνουν ποικίλα προβλήματα υγείας και προσβασιμότητας, να επιδιώκουμε κοινούς στόχους, να ανταλλάσσουμε εμπειρίες και τεχνογνωσία, να ενισχύουμε το πεδίο του εθελοντισμού, να διακονούμε την ενότητα  για την αντιμετώπιση του ανθρώπινου πόνου. Μάλιστα, μίλησε για την εμπειρία του Άτυπου Δικτύου για τους ΡΟΜΑ, που επί χρόνια λειτούργησε, με θαυμαστά αποτελέσματα, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως. Πρότεινε, τέλος, την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε ζητήματα ευθύνης του κάθε τομέα ξεχωριστά.

Ακολούθησε ευρεία συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλων των φορέων, που με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση χαιρέτησαν την πρωτοβουλία της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ δήλωσαν απολύτως θετικοί στην υλοποίηση των στόχων του Άτυπου Δικτύου, συμβάλλοντας ο καθένας ό,τι μπορεί από τον τομέα ευθύνης του. Εξήραν το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, γίνεται κοινός ο στόχος της κοινωνικής προσφοράς, με ενότητα των επιμέρους φορέων, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη η συνεργασία να εξελιχθεί με γνώμονα το κοινό καλό, μακριά από εγωισμούς, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Τέλος, αποφασίστηκε μία σειρά δράσεων, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με αφορμή την 3η/12, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, οι οποίες θα περιλαμβάνουν Εκδήλωση για την μαθητική κοινότητα, δράσεις στα Κατηχητικά Σχολεία των ενοριών, σχετικές με ζητήματα αναπηρίας και προσβασιμότητας, η ανάγνωση σχετικού Εγκυκλίου Μηνύματος του Σεβ. κ. Ιγνατίου, την Κυριακή 3/12, στους Ιερούς μας Ναούς και η διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, στο πλαίσιο της εορτής του Πολιούχου.

Related posts