04 Μαΐου, 2024

Αγιασμός ενάρξεως του Τομέα Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Άνοιξε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Τοπικής μας Εκκλησίας, για το νέο ιεραποστολικό έτος, με τον Αγιασμό που τέλεσε το Σάββατο 21/10, στο Πν. Κέντρο του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου Βόλου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Στον Αγιασμό παρέστησαν ο Αρχιδιάκονος π. Ιωήλ Ποδαρόπουλος, υπεύθυνος του Τομέα και τα μέλη του.

Μετά τον Αγιασμό, τον λόγο έλαβε ο π. Ιωήλ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την εμπιστοσύνη του, κατά τα χρόνια της ευθύνης του και κάλεσε τα παιδιά να συμμετέχουν, με τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο στις συνάξεις, προκειμένου να προετοιμάζονται πνευματικώς για να ασκούν την διακονία τους στην Θεία Λατρεία. Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο διάδοχος του π. Ιωήλ στην ευθύνη του Τομέα Διάκονος π. Ιάκωβος Πρώιας, που αναφέρθηκε στην ποικίλη ωφέλεια που έλαβε, τα προηγούμενα χρόνια, ως μέλος του Τομέα και ζήτησε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για την νέα διακονία του.

Από την μεριά του, ο Σεβασμιώτατος θυμήθηκε την πρώιμη διακονία του στην Εκκλησία, στα παιδικά του χρόνια και αναφέρθηκε στην ιστορία του θεσμού των Αναγνωστών, που δημιουργήθηκε, αρχικώς, επί Αρχιερατείας Χριστοδούλου. Μίλησε για την νέα οργανωτική δομή, που έλαβε στην συνέχεια, υπό τον εκάστοτε Αρχιδιάκονο και μνημόνευσε όλους τους κατά καιρούς Αρχιδιακόνους, που διακόνησαν τον Τομέα. Μίλησε για την αξία της εμπειρίας των νέων μέσα στην Εκκλησία για το μέλλον τους, ασχέτως του δρόμου που θα ακολουθήσουν στην συνέχεια και τους κάλεσε να κρατήσουν βαθειά μέσα τους όλα όσα διδάσκονται και τις εμπειρίες που αποκτούν διακονώντας την Εκκλησία είτε στην ενορία τους, είτε στο πλάι του Επισκόπου. Ζήτησε να κρατήσουν ζωντανή την αγάπη τους για τον Χριστό και την Εκκλησία και να μην κλείσουν τα αυτιά τους στην φωνή του Θεού, αν κάποιους απ’ αυτούς, τους καλέσει μελλοντικά να υπηρετήσουν το Θυσιαστήριο.

Related posts