25 Ιουνίου, 2024

Τελευταια Νεα

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να ενώσουμε τις προσευχές μας για την ειρήνη του κόσμου» – Τον προστάτη τους Άγιο Νέστορα εόρτασαν οι Ιερόπαιδες της Δημητριάδος

Tον προστάτη τους Άγιο Μεγαλομάρτυρα Νέστορα εόρτασαν οι Αναγνώστες και Ιερόπαιδες της Τοπικής μας Εκκλησίας, την Πέμπτη 26/10, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν οι Αναγνώστες και Ιερόπαιδες, ανά ενορία, συνοδευόμενοι από τους Ιερείς Νεότητας, καθώς και πλήθος ευλαβών προσκυνητών. Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Νέστορος στους δρόμους της ενορίας, υπό τους ήχους της περίφημης φιλαρμονικής του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, υπό την καθοδήγηση του Αρχιμ. Νικηφόρου Κοντογιάννη.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε τους νέους της Τοπικής μας Εκκλησίας «το μέλλον της πατρίδας και της Εκκλησίας». Ευχαρίστησε τον π. Νικηφόρο και την φιλαρμονική της ενορίας του, που επί σειρά ετών πλαισιώνουν τον εορτασμό του Αγίου Νέστορος. Αναφέρθηκε στις περιπέτειες που δοκίμασε ο τόπος μας το τελευταίο διάστημα, «που είναι δοκιμασίες για να σφυρηλατείται η ενότητά μας, για να κρατάμε ζωντανή την ελπίδα μας και για να γνωρίζουμε πως, όσο κι αν προοδεύσαμε στην τεχνολογία και στην επιστήμη, τελικά, κάποιος Άλλος έχει τον λόγο. Να ενώσουμε τις προσευχές μας για την ειρήνη του κόσμου. Την στιγμή που εμείς με ειρηνικό τρόπο λατρεύουμε τον Θεό και τιμούμε τους Αγίους μας, πολύ κοντά μας άμαχοι συνάνθρωποί μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, χάνουν την ζωή τους σε έναν αχρείαστο πόλεμο. Ας φωτίσει ο Θεός τους ηγέτες του κόσμου να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, γιατί αν χάσουμε τον δρόμο του Θεού, οι άνθρωποι λοξοδρομούμε και η βία κυριαρχεί».

Related posts