30 Ιουνίου, 2024

Τελευταια Νεα

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ι.Μ. Δημητριάδος στην Ι.Μ. Κιλκισίου (ΦΩΤΟ) – Αναδημοσίευση από Romfea.gr

Αναδημοσίευση από Romfea.gr

Ημερήσια επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού “Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης” το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023.

Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου οι Ιεροψάλτες με επικεφαλής τον Πρόεδρο τους κ. Ευστάθιο Γραμμένο επισκέφθηκαν αρχικά την πόλη του Κιλκίς και έγιναν δεκτοί από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της τοπικής Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, ο οποίος τους μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και τους ξενάγησε σε Ιερές Μονές και αξιοθέατα της πόλης.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το σπάνια ομορφιάς σπήλαιο στο λόφο του Αγίου Γεωργίου και εν συνεχεία προσκύνησαν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου ενώ είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο κέντρο της πόλης.

Στους φιλοξενούμενους παρατέθηκε τράπεζα στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, όπου στον σύντομο χαιρετισμό του ο π. Επιφάνιος εξήρε την πνευματική σχέση των Μητροπολιτών Δημητριάδος και Κιλκισίου αλλά και τις πνευματικές και φιλικές σχέσεις μεταξύ Κληρικών των δύο Μητροπόλεων, εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψη των Μελών του Συνδέσμου Ιεροψαλτών στην ακριτική Μητρόπολη.

Στην τράπεζα παρακάθησαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιεροψαλτών της τοπικής Μητροπόλεως “Πέτρος ο Γλυκύς”.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση επί ιεροψαλτικών θεμάτων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την τέλεση του εόρτιου Εσπερινού προς τιμήν της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στον περικαλλή Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγίου Αθανασίου της Ι.Μ. Κιλκισίου, κατά τον οποίο έψαλλαν υποδειγματικά τους ύμνους της Ακολουθίας για να επιστρέψουν στην έδρα τους.

Related posts