02 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

Ολοκληρώνονται οι Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις

Στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Λαύκου συνεχίζεται το Σάββατο 12/8 ο κύκλος των Αυγουστιάτικων Θεομητορικών εξορμήσεων του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος στις 7.30μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού. Αμέσως μετά, στο προαύλιο του Ναού, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, κατά την οποία μουσικό Παραδοσιακό σχήμα θα αποδώσει μελωδίες και τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία. Το μουσικό σχήμα απαρτίζουν: Κουσκουρίδας Σταύρος – κλαρίνο, Καραμανιώλας Γιάννης – κοντραμπάσο, Μηλιώκας Γιώργος – κιθάρα, Γεωργαλιός Ζήσης – κανονάκι, Βαρελά Ελεάννα – τραγούδι, Χατζηγεωργίου Δημήτρης – τραγούδι.

Ο κύκλος των Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων ολοκληρώνεται την Κυριακή 13/8, στις 7.30μ.μ., στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στην Ακολουθία της Παρακλήσεως. Αμέσως μετά, στο προαύλιο του Ναού, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, κατά την οποία μουσικό Παραδοσιακό σχήμα θα αποδώσει μελωδίες και τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία. Το μουσικό σχήμα απαρτίζουν: Κουσκουρίδας Σταύρος – κλαρίνο, Καραμανιώλας Γιάννης – κοντραμπάσο, Μηλιώκας Γιώργος – κιθάρα, Γεωργαλιός Ζήσης – κανονάκι, Βαρελά Ελεάννα – τραγούδι, Χατζηγεωργίου Δημήτρης – τραγούδι.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, αναφέρονται στο πνεύμα των ημερών, με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους, ο κ. Ηλίας Λιαμής, Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, ο οποίος  κατέχει και  την προεδρία της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο κ. Δημήτριος Καραβασίλης, Ίμβριος Συγγραφέας – Θεολόγος.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr

Related posts