02 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η κατασκήνωση είναι λιμάνι» – Επίσκεψη στις κατασκηνώτριες του Αγίου Λαυρεντίου

Την κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου επισκέφθηκε χθες, Σάββατο 5 Αυγούστου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, όπου, την περίοδο αυτή διαμένουν περίπου εβδομήντα κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου.

Στην επικοινωνία του με τις κατασκηνώτριες ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε την κατασκήνωση «λιμάνι, όπως λιμάνι είναι η ίδια η Εκκλησία μας. Όταν βρούμε τον Χριστό, αληθινά και αυθεντικά, αποκτούμε ένα σταθερό λιμάνι. Ο Χριστός δεν είναι ιδέα, αλλά μια πραγματικότητα, μας άφησε την Εκκλησία, διά της οποίας επιτυγχάνεται η κοινωνία μαζί Του». Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε την αξία του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας: «Ο Χριστός μας δίδει το αναστημένο Σώμα Του, για να γίνουμε ένα μαζί Του και μεταξύ μας. Πρόκειται για συγκλονιστική εμπειρία».  Αναφέρθηκε, επίσης στην επικείμενη εορτή της Μεταμορφώσεως, «ένα γεγονός, κατά το οποίο ο Χριστός έδειξε πιο θα είναι το μέλλον μας. Αυτή την εμπειρία ζουν οι Άγιοι, με θαυμαστό τρόπο».

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τα κορίτσια να πάρουν μαζί τους την εμπειρία της κατασκήνωσης, να την ζήσουν στην πόλη, στην οικογένεια και στην ενορία τους. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τα στελέχη της κατασκήνωσης, τον π. Ευστάθιο Βαρβαρέλη και την Πρεσβυτέρα του, το Αρχηγείο και τις ομαδάρχισσες, καθώς και τις κυρίες της κουζίνας, που με πολλή αγάπη φρόντισαν τα παιδιά.

Related posts