27 Απριλίου, 2024

«Αναγνωρίζω την ευεργεσία του Θεού» – 3 χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ.Πειραιώς κυρού Καλλινίκου

Με τη συμπλήρωση τριών ετών από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, χθες, Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος παραβρέθηκε στην Ιερά Μονή της Παναγίας Ελεούσας στο Βαρθολομιό Ηλείας, όπου τελέστηκε η ακολουθία του εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Δαμασκηνού, συγχοροστατούντος και του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας και Ωλένης κ.Αθανασίου. Μετά το πέρας του εσπερινού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης, τιμής και σεβασμού, αφιερωμένη στο πνευματικό και πολυσχιδές έργο, του αειμνήστου Ηλείου Αρχιερέως, Μακαριστού Μητροπολίτη Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας σε συνεργασία με τον Δήμο Πηνειού. Κύριος ομιλητής ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος.

Για να διαβάσετε/κατεβάσετε το έντυπο που εκδόθηκε επ’ευκαιρίας αυτής της εκδήλωσης με ολόκληρη την ομιλία του Σεβ. Δημητριάδος κ.Ιγνατίου, με τίτλο: «Αναγνωρίζω την ευεργεσία του Θεού», πατήστε εδώ.

Σήμερα Σάββατο 29/7, επί τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Καλλινίκου και Θεοδότης, τελέστηκε στον Ι.Ν. Παναγίας Βαρθολομιού,  ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Δημητριάδος κ.Ιγνατίου, συνιερουργούντος του Σεβ. Ηλείας κ.Αθανασίου. Στο τέλος, τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Αρχιερέως, μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου.

Ο Σεβ.Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ.Ηλείας κ.Αθανάσιο για τη φιλοξενία, ευχόμενος: «Να έχουμε όλοι, την ευχή του Γέροντα Καλλινίκου. Ας είναι αιωνία του, η μνήμη!»

Related posts