05 Μαΐου, 2024

ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ «Μοσχοβολούν οι γειτονιές βασιλικό κι ασβέστη» Ο Δημήτρης Μπάσης και πάλι στον Βόλο

ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ «Μοσχοβολούν οι γειτονιές βασιλικό κι ασβέστη» Ο Δημήτρης Μπάσης και πάλι στον Βόλο

Με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συνεχίζεται η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ 2023»

Τιμώμενη Μεσογειακή περιοχή: Νήσος Ίμβρος έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

«Μοσχοβολούν οι γειτονιές βασιλικό κι ασβέστη»

Ο Δημήτρης Μπάσης και πάλι στον Βόλο

Με τη Νεανική Χορωδία και Ορχήστρα της Ι. Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΜΕ ΕΡΓΑ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

 

Σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, την ίδια πάντα ώρα, ώρα 21.00, στην παραλία του Βόλου, στον χώρο έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Δημήτρης Μπάσης θα είναι και πάλι στον Βόλο με τη Νεανική Χορωδία και Ορχήστρα της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Παρουσιάζει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό Αφιέρωμα – Συναυλία με έργα μελοποιημένης ποίησης, μέσα από τέσσερις θεματικές ενότητες.

Χορωδιακές συνθέσεις που πολυαγαπήθηκαν και βασίζονται σε έργα σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών της Ρωμιοσύνης.

Ακούγονται μελοποιημένα ποιήματα των Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σεφέρη, Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Γιώργου Θέμελη, Τάσου Λειβαδίτη, Μάνου Ελευθερίου, Πυθαγόρα, Δασκαλόπουλου και άλλων σημαντικών εκπροσώπων από την πλούσια ποιητική ανθολογία του ελληνικού πενταγράμμου.

Εκτός του Δημήτρη Μπάση, συμμετέχουν και οι διακεκριμένοι τραγουδιστές, Φώτης Θεοδωρίδης, Εύη Κουτσαφτάκη και Ευγενία Ξεφτέρη.

Μουσικοί: Ευτυχία Βογιατζή (πιάνο-πλήκτρα), Στέλλα Αβραμίδου (φλάουτο), Χρήστος Τσαϊρίδης (μπουζούκι), Αριστείδης Καλλιακούδας  (μπουζούκι), Δημήτρης Κεχαγιάς (κιθάρα), Μίλτος Σπυριδόπουλος (μπάσο) και Στέφανος Κωφίδης (κρουστά).

Καλλιτεχνική διεύθυνση: π. Θεόδωρος Τσαμπατζίδης.

 

Την περασμένη Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, ξεκίνησε η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2023», με τιμώμενη Μεσογειακή περιοχή τη νήσος Ίμβρο, με κάθε επισημότητα και νοσταλγία, προπάντων όμως με την Ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου ο οποίος, παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου, κήρυξε την έναρξή της, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην παραλία του Βόλου.

Η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο» για το 2023, μετά την διστακτική περσινή διοργάνωση, και κατόπιν της ματαίωσης των εκδηλώσεων των δύο χρόνων, 2020 και του 2021, λόγω της πανδημίας, πραγματοποιείται για 7η  χρονιά με πρωτοβουλία του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού Αποθέματος» και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, τον Δήμο Βόλου, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας και  θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, όταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και Πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού» θα ανακοινώσει την τιμώμενη περιοχή της Μεσογείου για τις εκδηλώσεις του 2024.

 

 

 

 

Related posts