05 Μαΐου, 2024

Μνήμη Αγίων Αναργύρων – Εθελοντική Αιμοδοσία στους Αγίους Αναργύρους Βόλου

Μνήμη Αγίων Αναργύρων – Εθελοντική Αιμοδοσία στους Αγίους Αναργύρους Βόλου

Την μνήμη των Αγίων Ιατρών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Ρωμαίων τιμά η Εκκλησία μας το Σάββατο 1/7.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο φερώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων στους δρόμους της ενορίας. Στις 10.30μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, που θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

Εθελοντική Αιμοδοσία

Παράλληλα, από τις 6 έως τις 8μ.μ., στο προαύλιο του Ναού θα διενεργηθεί εθελοντική Αιμοδοσία, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως, στην οποία συχνάκις καταφεύγουν οι έχοντες ανάγκη αίματος αδελφοί μας.

Ανήμερα της εορτής θε τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο λόγο. Στις 5.30μ.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση των Αγίων Αναργύρων και στις 6.30μ.μ. ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την μνήμη των Αγίων Αναργύρων πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Πορταριάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Άνω Λεχωνίων

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοκτήμονος Σταμοπούλου – Σαμαρά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Related posts