24 Απριλίου, 2024

Τελευταια Νεα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

 

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής για την οικογένεια, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος διοργάνωσε μεγάλη εκδήλωση, την Κυριακή 14/5, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, για τα μέλη των ενοριακών Σχολών Γονέων και όχι μόνο. Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Ηλίας Λιαμής, ο οποίος μίλησε με θέμα «Η καρδιά μου το ξέρει! Τί μας διδάσκουν τα «δύσκολα παιδιά». Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος.

Ο κ. Ηλίας Λιαμής απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους γονείς κυρίως ως γονέας και δευτερευόντως ως εκπαιδευτικός. Αναφέρθηκε στα «δύσκολα παιδιά» λέγοντας ότι αυτά είναι τελικά μια ευλογία, καθώς μας ξεμαθαίνουν από το δικό μας μικρόκοσμο και από τις δικές μας ιδέες που μας εγκλωβίζουν. Τόνισε ιδιαίτερα ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ότι έτσι θα πρέπει να βλέπουμε τα παιδιά μας ως μοναδικές εικόνες Θεού. Σημείωσε δε ότι ο καλύτερος τρόπος για να απευθυνόμαστε σε αυτά είναι μέσω της προσευχής και της ιδιαίτερης αγάπης και θύμισε σε όλους την παραβολή του ασώτου υιού μιλώντας για την αποδοχή εκ μέρους του πατέρα και των δύο «δύσκολων» παιδιών του. Του ενός που φεύγει παίρνοντας την περιούσια και του άλλου που μένει αλλά δεν δέχεται από αυτόν καμία αγάπη. Η πατρική αγάπη αγκαλιάζει και τα δύο παιδιά και αυτή τελικά είναι που επικρατεί. Συγχρόνως, θύμισε σε όλους τους γονείς την αναγκαιότητα των ορίων τα οποία βοηθούν τα παιδιά να μεγαλώσουν και να ωριμάσουν και κάλεσε τους γονείς να μιλάνε μέσα από την καρδιά τους στην καρδιά του παιδιού θυμίζοντάς τους ότι τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι αμέσως ορατά αλλά αυτά θα φανούν και θα δώσουν καρπούς.

Έγινε αναφορά, επίσης και στο νέο του βιβλίο «Καρδιά… ο δρόμος που ξέχασες», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρχονταρίκι. Ακόμα ένα βιβλίο βιωματικό που όπως γράφει ο π. Λίβυος στον πρόλογό του, «η ουσία των λόγων του, δεν είναι διανοητικοί πειραματισμοί αλλά εσώτεροι σπαραγμοί. Είναι κείμενα που δεν γράφτηκαν μετά από νίκες αλλά  μετά από ευλογημένες ήττες». Στο βιβλίο αυτό θα βρει κανείς ιστορίες και όχι κηρύγματα, ιστορίες βγαλμένες μέσα από την περιπέτεια της ζωής που δείχνει τόσο τις πιθανές λύσεις όσο και τα απίθανα αδιέξοδα αλλά και τη μετάνοια που είναι πάντα η αρχή μιας καινούργιας σχέσης.

Μετά την ομιλία του κ Ηλία Λιαμή, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με το κοινό, με τον οποίο είχε την ευκαιρία ο συγγραφέας να διεισδύσει ακόμα περισσότερο στην προβληματική και να προσφέρει πρακτικές λύσεις σε προβλήματα που κλήθηκε να επιλύσει εκείνος.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, Βρεφοκόμοι και Νηπιαγωγοί του Βρεφονηπιακού μας Σταθμού απασχόλησαν δημιουργικά τα παιδιά των γονέων, που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Και βέβαια, μετά το πέρας της εκδήλωσης, παρατέθηκε κοινή τράπεζα στο εστιατόριο του Συνεδριακού Θεσσαλίας.

Related posts