16 Απριλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στον Αλμυρό

Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στον Αλμυρό

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Αλμυρού, το διήμερο 19/5.

Την παραμονή της εορτής, στις 6.20μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στα πρόπυλα του Ναού, η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Σεραφείμ και της ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης.

Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση εις μνήμην του αειμνήστου Πατριάρχου Αλεξανδρείας Ιεροθέου του Α΄, κτήτορος του πρώτου Ναού του Αγίου Νικολάου Αλμυρού. Κατ’ αυτήν, θα ομιλήσει η κ. Χρυσούλα Κοντογεωργάκη, Πρόεδρος της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού, με θέμα «Βίος Πατριάρχου Ιεροθέου του Α΄». Θα ακολουθήσουν απόδοση ποιημάτων από τα παιδιά της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Ευαγγελίας Κρίκη, Μουσικό πρόγραμμα από την Μικτή Χορωδία του Δήμου Αλμυρού, υπό την δ/νση της κ. Μαριάννας Σαμαρτζή. Την εκδήλωση θα κλείσει το Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 11.30π.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση του Οσίου Σεραφείμ, και στις 6μ.μ. ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νικολάου.

Related posts