29 Νοεμβρίου, 2023

Τιμή σε δύο εξέχοντες εκπαιδευτικούς

 Στην απόδοση της οφειλόμενης τιμής προχώρησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προς δύο εξέχουσες προσωπικότητες του Εκπαιδευτικού κόσμου της Μαγνησίας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, με αφορμή την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Πρόκειται για τον Δάσκαλο κ. Τάσο Γούκο, Διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου και την Καθηγήτρια κ. Ματίνα Ζαφειρίου, Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας. Οι δύο εξέχοντες εκπαιδευτικοί τιμήθηκαν από την Τοπική μας Εκκλησία, για την συνεργασία τους μαζί Της στο άτυπο  δίκτυο που η Ιερά Μητρόπολή μας συνέστησε για την ένταξη των παιδιών ΡΟΜΑ στην σχολική κοινότητα και την εκπαιδευτική τους στήριξη.

Ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, στο τέλος της εκδήλωσης, τόνισε ότι «είμαστε στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, όπου φοιτούν πολλά παιδιά ΡΟΜΑ, που κατόρθωσαν να φθάσουν στο Γυμνάσιο με πολύ κόπο και μεγάλη δύναμη. Είναι μια προσπάθεια, που έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, χάρη σε ένα άτυπο δίκτυο, ξεκινώντας από το 10ο Δημοτικό. Οι δύο εκπαιδευτικοί που τιμήσαμε σήμερα είναι δύο συντελεστές στο να μπορούν να νιώθουν αυτά τα παιδιά ότι είναι ισότιμα με όλα τα παιδιά του κόσμου. Έδωσαν την καρδιά τους στα σχολεία τους. Τα παιδιά μας αξίζουν τον κόπο. Τα αγαπάμε όλα αδιακρίτως».

Related posts