19 Απριλίου, 2024

Συνάντηση του Μητροπολίτου μας με φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ, Ιγνάτιος υποδέχτηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, την Παρασκευή 9/12, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με λόγο βιωματικό προς τους φοιτητές σχετικά με τον πυρήνα της χριστιανικής διδασκαλίας και λατρείας. Μέσα από ποικίλα παραδείγματα, υπογράμμισε ότι η χριστιανική πίστη και ο τρόπος ζωής που απορρέει από αυτή αποτελούν μοίρασμα ζωής που θεμελιώνεται στην ανιδιοτελή αγάπη και την ελευθερία.  Η παράδοση της Εκκλησίας αποτελεί ένα διαρκές «άνοιγμα» προς κάθε άνθρωπο και μια προσπάθεια νοηματοδότησης της ζωής με γνώμονα την Αλήθεια του Τριαδικού Θεού και τη σωτηρία-ακεραιότητα κάθε ανθρώπου.

Στη συνέχεια, έλαβαν τον λόγο οι φοιτητές/φοιτήτριες, οι οποίοι έθεσαν διάφορα ερωτήματα σχετικά με πνευματικά ζητήματα, τη σημασία της ελπίδας και της αντιμετώπισης της απελπισίας, τη σχέση πίστης και επιστήμης, καθώς και την Ορθόδοξη θεολογία και την εκκλησιαστική πράξη για τις ετερότητες. Οι ερωτήσεις και η συζήτηση που ακολούθησε διήρκησαν περίπου μία ώρα.

Στο τέλος ο διδάσκων δρ. Νικόλαος Τσιρέβελος παρουσίασε τις ανθρωπολογικές και κοινωνιολογικές διαστάσεις της χριστιανικής ναοδομίας και των εκκλησιαστικών συμβόλων. Η επίσκεψη των φοιτητών/φοιτητριών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Θρησκειολογία».

Related posts