16 Απριλίου, 2024

Λιλιπούτειοι μαθητές στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου μαθητές από το 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ‘’ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΑ’’.

Συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην σπουδαιότητα

του άρτου και του σιταριού την περίοδο των Χριστουγέννων, στη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας αλλά και στις

ευαγγελικές διηγήσεις και στη διδασκαλία του Κυρίου μας.

Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών

ζύμωσαν τα δικά τους Χριστόψωμα και τα έψησαν στον παραδοσιακό

φούρνο στην πλατεία της Μακρινίτσας.

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου μαθητές από το 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ‘’ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ’’.

Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος οι μικροί μαθητές

ζύμωσαν τα δικά τους πρόσφορα και τα έψησαν στον παραδοσιακό

φούρνο στην πλατεία της Μακρινίτσας.

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου μαθητες του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μια εικόνα… χίλιες λέξεις”.  που είναι αφιερωμένο στην τέχνη, την τεχνική και τα νοήματα της βυζαντινής εικόνας. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, δημιούργησαν την δική τους βυζαντινή εικόνα.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 6 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 4.00μ.μ.

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ. – 6.00μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ.

Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632

email: [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el

Related posts