19 Απριλίου, 2024

“Να ζήσουμε Παράδεισο!” – Συνέντευξη Σεβ. κ.Ιγνατίου στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (video)

“Να ζήσουμε Παράδεισο!” – Συνέντευξη Σεβ. κ.Ιγνατίου στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (video)

Στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και πιό συγκεκριμένα στην εκπομπή “Η ώρα της Μαγνησίας” και στον δημοσιογράφο Σπύρο Μπαξεβάνο, βρέθηκε φιλοξενούμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, σήμερα Πέμπτη 22/12/2022.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι “καλούμαστε να επανέλθουμε σε αυτό που έχουμε πάντοτε οι Έλληνες, να μετέχουμε και να καθορίζεται η ζωή μας από το εκκλησιαστικό ημερολόγιο, αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Μπορεί να είναι κάπως πιό απελευθερωμένα τα πράγματα σε ό,τι αφορά τις ιώσεις και την υγεία μας, όμως πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε κατά το δυνατόν, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι…”
Αναφερόμενος στη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, τόνισε: “Να ζήσουμε τα Χριστούγεννα σαν την πιο εκφραστική εορτή της Αγάπης του Θεού που γίνεται άνθρωπος δηλαδή, αυτό είναι το σημαντικό που γιορτάζουμε, ότι δεν έρχεται να μας σώσει, έρχεται να μας δώσει τη μεγάλη του Αγάπη. Δηλαδή ο Θεός γίνεται άνθρωπος για εμάς τους ανθρώπους, δεν υπάρχει μεγαλύτερο μήνυμα από αυτό. Για να εκφράσουμε κι εμείς τη δική μας Αγάπη στο πρόσωπο του κάθε άλλου, γιατί ο Χριστός -τελικά- είναι ο κάθε άλλος για την προσωπική μας ζωή.”
Ο κ.Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις δράσεις που η τοπική μας εκκλησία υλοποιεί και αυτό το χρονικό διάστημα, όπως η διανομή δεμάτων αγάπης ώστε να μην λείψει από κανέναν το εορταστικό τραπέζι, ο “Έρανος της Αγάπης”, όπου εντοπίζονται δυσκολίες, αφού είναι λογικό ο κόσμος να είναι κάπως πιό συγκρατημένος.
Επεσήμανε την έννοια που πρέπει να έχουμε σε ό,τι αφορά τα παιδιά και κυρίως να δώσουμε βαρύτητα στον πυρήνα και στη συνοχή της οικογένειας. Αναφέρθηκε επιτακτικά στην ενότητα που πρέπει να διασώσουμε “πάση θυσία”.
“Να αντιμετωπίσουμε την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να μη νιώσει μόνος του και επίσης αυτές τις ημέρες, πέρα από τα υλικά αγαθά, να σηκώσουμε το τηλέφωνο, να πάρουμε κάποιον που ξέρουμε ότι είναι στο κρεββάτι του πόνου, να του πούμε μιά κουβέντα. Ας θυμηθούμε ανθρώπους αυτές τις μέρες. Μην ξεχαστούμε μέσα στην προσπάθεια να βρούμε τους εαυτούς μας μόνο, αλλά θα βρω τον εαυτό μου, όταν βρω και τον άλλον. Ιδιαίτερα αυτόν, που πολλές φορές η μοναξιά τον οδηγεί σε απελπισία. Μακάρι κανένας να μην απελπιστεί, γιατί αυτές οι μέρες έχουν κι αυτόν τον κίνδυνο, να νιώσει κανείς απελπιστικά μόνος.
Ας έχουμε τον νου μας στον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, στον ξένο, στον άλλον. Καμιά φορά πονάει, αλλά αξίζει να συγχωρέσουμε αυτές τις μέρες. Το να νιώσεις και για τον άλλον που στάθηκε απέναντί σου, ότι μπορείς να τον βάλεις στην προσευχή σου ή να του πεις έναν καλό λόγο… να συγχωρέσεις πραγματικά μέσα σου… νομίζω ότι είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον νεογέννητο Χριστό. Το εύχομαι από την καρδιά μου!
Να ζήσουμε Παράδεισο! Γιατί πολλές φορές ξεχνιόμαστε κι αφήνουμε την κόλαση να υπάρχει μέσα μας.”

Related posts