14 Ιουλίου, 2024

Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Δημητριάδος

Με κεντρικό τίτλο «Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ» και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 18/12, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Τοπικής μας Εκκλησίας, κατά την οποία, μικροί και μεγάλοι έζησαν μια διαδραστικά βιωματική εμπειρία της Γεννήσεως του Θεανθρώπου,  μαθαίνοντας για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την Άγια εκείνη Νύχτα στην μακρινή Βηθλεέμ, ενώ απήλαυσαν ένα πλήθος διασκεδαστικών παιχνιδιών και δράσεων.

Η εκδήλωση χωρίστηκε σε τρία μέρη: το πρώτο περιελάμβανε την υποδοχή των κατηχητικών ομάδων κάθε ενορίας, συνολικά τριακόσια παιδιά και των γονέων τους, στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε το κυκλικό πέρασμα όλων των παιδιών με τους κατηχητές ή τους γονείς τους από τα επτά εργαστήρια της πλατφόρμας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φουαγιέ.

Στο δεύτερο μέρος, τα μέλη των Κατηχητικών Σχολείων απήλαυσαν μισή ώρα δημιουργικής απασχόλησης με πολλές εκπλήξεις και δράσεις ψυχαγωγίας, βασισμένες σε μουσικοκινητικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την καταληκτήρια ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου, την κλήρωση δώρων για τα παιδιά και μια μικρή κεφάτη συναυλία, γεμάτη μουσική, κάλαντα και χορό!

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «δεν είναι εύκολο να πεις στα παιδιά ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος, να τους μιλήσεις για την φάτνη, την Παναγία και τον Ιωσήφ. Όμως, η Εκκλησία γιορτάζει τα γενέθλια του Χριστού, γεγονός που τα παιδιά καταλαβαίνουν. Πρέπει, επίσης, να νιώσουν την χαρά, την γιορτή, την ενότητα, που χαρακτηρίζει όλους και μας κάνει μια μεγάλη οικογένεια… Η σημερινή εποχή δεν είναι όπως η δική μας. Πλέον, τα παιδιά έχουν άλλες εικόνες, ζουν σ΄ έναν άλλο κόσμο, γι’ αυτό πρέπει να τους δώσουμε, με σύγχρονο τρόπο, να κατανοήσουν τα μηνύματα των Χριστουγέννων».

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τους Ιερείς Νεότητας, τους κατηχητές και τις κατηχήτριες των ενοριών μας και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία μας. Ολοκλήρωσε δε τον λόγο του εκφράζοντας την μεγάλη του αγάπη για τα παιδιά, για τα οποία προσεύχεται ανελλιπώς και τα νιώθει εγγόνια του και κάλεσε όλους να συνεχίσουν την γιορτή στο σπίτι, κρατώντας ζεστή την καρδιά των παιδιών για την Γέννηση του Χριστού.

Related posts